IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

Els cotxes més robats a Espanya el 2015 van ser el BMW X5 i els Ranger Rover

Si parlem de motocicletes, els lladres prefereixen les Yamaha

Un lladre intenta obrir amb una palanca un cotxe d'un pàrquing | Cedida

El blog de mobilitat i seguretat Detector ha fet un recopilatori de les dades que mostren el recompte dels robatoris a cotxes i motocicletes perpetrats a Espanya durant 2015. A més de saber les dades de les diferents comunitats autònomes, també és important conèixer quins són els mesos de l'any en els quals es duen a terme la quantitat més gran de robatoris de vehicles. La Comunitat de Madrid, Andalusia i la Comunitat Valenciana van registrar un 29, 25 i 12% de robatoris de vehicles respectivament, incloent turismes i motocicletes. Aquestes tres resulten ser les regions més perjudicades quant a robatoris, sent novembre i gener, amb un 12%, els mesos en els quals s'han comès més delictes d'aquest tipus.

  

Pel que fa a quins són els models de cotxe que més desitgen els amants de l'aliè es troben el BMW X5, que se situa per dalt en el rànquing amb un 15%, i el Ranger Rover amb un 11%. Li segueix el X6 amb un 9% i els Toyota Land Cruiser amb un 7%. D'altra banda, les motocicletes dupliquen el percentatge arribant a registrar un 59% de robatori només a Catalunya. Li segueix des de lluny la Comunitat de Madrid amb un 26% i la valenciana amb un 22%, mentre Andalusia se situa amb un 11%.

Entre les motos, el model més perseguit és, amb diferència, l'Honda, amb un 59% de robatori, seguit de Yamaha amb un 22%, les BMW amb un 8% i les Kawasaki amb un 6%. Entre els models de motocicleta cal dir que les Scoopy segueixen apareixent al capdavant amb un 45%, seguida de percentatges bastant menors amb T-Max al segon lloc amb un 16%. Durant l'estació estival, les motos van registrar un major nombre de segrestos, en concret el mes de juliol va registrar un 11%, i al febrer i abril es va produir un 10%. Els cotxes van registrar un major nombre de robatoris en els mesos de novembre i gener amb un 12%.


Comentaris

envia el comentari