Els cotxes trucats de Volkswagen no superen la ITV per l'emissió de gasos

El canvi en la normativa sobre l'emissió de diòxid de carboni ha afectat a la marca alemanya

Volkswagen es veu afectada per la modificació de l'ITV. | EspañaDiario.es

La marca de cotxes Volkswagen ha vist com després de la polèmica pels motors trucats als seus cotxes molts d'ells no superen la Inspecció Tècnica de Vehicles a Espanya. L'enduriment de la ITV el passat mes de juliol sobre l'emissió de gasos dels vehicles ha provocat que augmenti el nombre de cotxes que no superen la inspecció en primera instància, segons informa El Confidencial Digital.

Fins al canvi en la normativa, els vehicles de la marca alemanya afectats pels motors trucats no tenien problemes per superar l'ITV. Segons la normativa europea, està prohibit desmuntar qualsevol element del vehicle i el tècnic no podia detectar la instal·lació del programari en el motor. En canvi, des de la modificació del reglament fa sis mesos el nombre de cotxes afectats que no passen la revisió en el primer intent ha crescut, la qual cosa els obliga a anar al taller per fer ajustos en els sistemes d'emissió de gasos i passar la inspecció en segona instància.

Pel que fa a la reparació dels motors afectats, el procés està sent més lent del previst a Espanya. Volkswagen ha començat a notificar als seus clients que hi ha solució al problema i de forma gradual s'iniciaran les reparacions en funció de l'arribada de les peces. Està previst que al llarg de l'any que ve s'acabin de reparar els 683.626 vehicles afectats. Mentre, en el plànol judicial, l'empresa automobilística ha guanyat nou de les deu demandes realitzades en contra seva en considerar els jutges que els cotxes afectats no són més contaminants que els d'altres marques.


Comentaris

envia el comentari