IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els deu millors trucs per estalviar a l'hora de posar gasolina

El preu ha pujat al llarg de les últimes setmanes

No pressionar molt és important | Cedida

 

El preu del gasoil i la gasolina segueix pujant i s'ha encarit per segona setmana consecutiva, arribant als nivells del 2015. Per aquest motiu, us portem deu consells de Compra2, per tal que estalvieu en el dia a dia i us duri més temps el dipòsit del cotxe ple.

  

1. Els dilluns, el millor dia

 Si heu de posar gasolina el millor dia per fer-ho, sens dubte, és el dilluns, ja que és quan està més barata. En canvi, no ho feu mai el divendres perquè és quan els preus solen marcar les tendències més altes.

2. Consultar preus

Potser és una tasca pesada però val la pena i avui en dia és més fàcil, ja que estem enganxats al telèfon cada dia. Hi ha molts llocs on fer-ho i una d'elles és el portal web del Ministeri d'Energia, encara que existeixen aplicacions mòbils per fer-ho.

3. Centres comercials o polígons, la millor opció

No totes les gasolineres tenen el mateix preu i aquelles que estan situades a les autopistes, autovies o ciutats solen ser més cares. En canvi, les estacions de servei dels centres comercials tenen preus més ajustats.

4. Conduir de manera eficient

No tothom és igual d'hàbil al volant i si el dipòsit pogués parlar diria quant consumim. D'aquesta manera, si vols estalviar has d'accelerar a poc a poc, intentar portar una bona velocitat de creuer amb marxes llargues i no accelerar ni frenar bruscament.

5. No omplir el dipòsit quan estan emplenant els tancs

Quan fan provisió de els tancs es mouen tots els sediments que hi ha en els sortidors que s'han quedat estancats. Si ompliu el dipòsit del vostre cotxe al mateix temps pot ser perjudicial per al vostre motor a la llarga.

6. No anar amb el dipòsit buit

Asseguren que com més gran sigui la quantitat de combustible que tenim en el dipòsit menys aire es forma. D'aquesta manera, la quantitat de gasolina que hi ha s'evaporarà a valors més baixos i recomanen que l'agulla no baixi de la meitat.

7. Apaga el motor si estaràs molta estona parat

Si sou dels que porten cada despesa de gasolina al detall és més recomanable que apagueu el cotxe encara que en encendre el cotxe es necessiti determinada quantitat de combustible. Segons Sustainable America, és a partir dels 10 segons quan és més econòmic tenir el motor apagat i tornar a encendre'l quan ho necessitem.

8. Bona pressió de pneumàtics

Si no seguiu les recomanacions del fabricant consumireu més, ja que circular amb la pressió adequada és més important del que penseu. No només es tracta de la teva seguretat per evitar una rebentada o accident, sinó que també és necessari per ser més eficient.

9. Pressionar el dispensador no molt fort

Encara que sembli un mite, com més fort es pressioni el gallet de la goma, menys gasolina real s'estarà introduint en el vehicle. Això es deu al fet que en fer-ho lentament es crea menys vapor, i la major part de l'abocament es converteix en un ple més eficient.

10. Unir-se a alguna campanya
Hi ha tipus d'associacions que cuiden dels drets dels usuaris. Allí els consumidors de qualsevol tipus de productes poden obtenir ajuda per a qüestions d'aquest tipus.


Comentaris

envia el comentari