IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els deu nou autobusos turístics de Barcelona presenten molts problemes per circular per la ciutat

Els vehicles s'inunden quan plou i no poden circular per algunes zones de la ciutat per ser «massa baixos»

Els nous autobusos turístics de Barcelona | ACN

Barcelona va adquirir a principi d'aquest 2017 un total de deu autobusos nous, de la marca Volvo, per substituir alguns dels models més antics de la flota de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en què l'Ajuntament va gastar 309.540 d'euros per cadascun. Els nous autobusos van ser presentats com a essencials «per acreditar la màxima qualitat ambiental», i es van destacar també les seves noves eines tecnològiques, com ara els ports USB ubicats a cada seient per carregar el telèfon mòbil, per tal d'apropar el transport públic als més joves. Però després de les proves, els vehicles han mostrat greus defectes que impedeixen la seva circulació per algunes zones de la ciutat i inconvenients importants per als futurs passatgers, el conductor i el guia turístic que hi viatgin, segons ha avançat El Periódico.

Un dels problemes més greus que mostren aquests nous autobusos és la facilitat que tenen per inundar-se en dies de pluja. Segons alguns testimonis, que van declarar a El Periódico, no es tracta de petites goteres que puguin afectar algun passatger, sinó que l'aigua es filtra pel segellat que hi ha entre els dos pisos de l'autobús, a través de les portes i les finestres, i per la junta de l'aire condicionat. D'altra banda, els vehicles són massa baixos i no són capaços d'arribar al Maremàgnum, punt vital de l'oferta turística de Barcelona i de les seves rutes per als visitants.

Segons expliquen, l'autobús no pot passar per la via que arriba fins al centre comercial, motiu pel qual han quedat descartats per fer els viatges de la línia vermella-sud i només poden oferir la línia blava-nord. També podran fer la línia verda-platges a partir del mes de març, però es posa en dubte que siguin capaços de realitzar el trajecte del Barcelona Night-Tour pels problemes de megafonia i de contaminació acústica. TMB, per la seva banda, ha negat aquestes acusacions i ha assegurat que ja s'està treballant per millorar aquests problemes.

Un altre inconvenient que han mostrat aquests vehicles és que el conductor i els guies turístics tenen una visibilitat reduïda, i l'espai pel xofer durant la seva conducció és molt escàs. Per tots aquests problemes, els més de tres milions d'euros que l'Ajuntament de Barcelona ha gastat per adquirir-los semblen molt desaprofitats, ja que els vehicles no responen al potencial i a la utilitat que haurien de tenir. TMB «no descarta» reparar els autobusos que presenten tots aquests inconvenients i que finalment puguin realitzar el trajecte de la línia vermella de la ciutat. De moment, només un d'aquests vehicles està sent utilitzat per fer proves, mentre que n'hi ha vuit més en procés de decoració i un altre que encara hauria d'arribar. A més, està previst que durant el 2017 s'adquireixin deu vehicles més de Mercedes per seguir renovant la seva flota d'autobusos. 


Comentaris

envia el comentari