Els disputats espanyols només han treballat 71 dies l'any 2016

Malgrat això poden arribar a cobrar més de 5.000 euros al mes

El Congrés dels Diputats no ha tingut molta activitat aquest any| CatalunyaDiari.cat

Els diputats espanyols solament han treballat 71 dies durant aquest 2016 o, el que és el mateix, una cinquena part de l'any. Segons l'article 73 de la Constitució Espanyola «les Càmeres es reuniran anualment en dos períodes ordinaris de sessions: el primer, de setembre a desembre, i el segon, de febrer a juny», la qual cosa significa que tenen tres mesos de festa a l'any.

Per Nadal, aquest any tindran 41 dies de vacances i no tornaran fins a la segona setmana de febrer, moment en el qual la majoria de partits celebren els seus congressos nacionals i molts dels diputats tampoc podran assistir als plens. Anteriorment, la passada Setmana Santa van votar tenir 21 dies de vacances tot i que encara no s'havia format govern. Aquella decisió va provocar endarrerir un ple que hi havia previst pel 29 de març.

Malgrat això, tots perceben un sou de 2.813,87 euros al mes al que se sumen les despeses derivades de la presència en la Càmera, 870 euros en el cas dels diputats per Madrid i 1.823 euros per als diputats de la resta d'Espanya. També cobren un complement mensual en funció del càrrec que ocupin dins del Congrés i que oscil·la entre els 600 i els 3.000 euros. A més, en un any políticament mogut, van cobrar una indemnització corresponent al sou que haguessin percebut entre la dissolució de les Corts i la celebració de les noves eleccions.


Comentaris

envia el comentari