IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els empresaris i els polítics dividits per la tarifa plana per eliminar els peatges

Abertis no creu en la tarifa plana i Foment del Treball i el RACC la veuen amb bons ulls

Imatge d'arxiu d'un peatge català | AP-7

La taxa per eliminar els peatges que vol aplicar el Govern genera una divisió entre els empresaris i els polítics. Abertis no creu en la tarifa plana i considera que el pagament que es fa per quilòmetre recorregut és la fórmula que més bé garanteix el que paga un conductor per l'ús que fa de la carretera. La patronal Foment del Treball i el RACC, en canvi, veurien amb bons ulls la mesura, tot i que avisen que s'hi han d'aplicar millores.

Segons informa 'RAC1', Abertis no creu en la tarifa plana i considera que el model adequat és el de pagament per quilòmetre recorregut, en canvi, Foment del Treball creu que ha de pagar més qui més faci servir la carretera. «Caldria un vector que donés proporcionalitat amb aquest principi de 'qui contamina paga' en aquest sentit de 'qui gasta carretera ha de contribuir una mica més'» ha explicat el director d'Economia de Foment, Salvador Guillermo, que diu que així ho han plantejat a Territori. El RACC també creu que s'haurien d'afegir canvis a la tarifa plana, el tècnic Lluís Puerto ha comentat que: «té un punt feble i és que paga el mateix qui fa 65.000 quilòmetres a l'any que qui en fa 6.000».

UGT i Comissions Obreres asseguren que el Govern de la Generalitat encara no els ha convocat i aixequen el dit perquè també volen participar en el debat. «Què fem amb aquesta gent? El nou sector que es produeixi amb el telepeatge tindrà una necessitat també d’ocupació i aquests treballadors hi voldran participar perquè són seus, de fet», ha comentat Carlos del Barrio des de Comissions Obreres, que posa com a condició que als treballadors de les barreres de peatge se'ls garanteixi que no es quedin sense la seva feina. Fins aquest moment, el Departament de Territori té intenció que la tarifa plana vagi dels 40 als 110 euros anuals i que es comenci a aplicar a partir de l'any 2019.


Comentaris

envia el comentari