IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Escolapis demanen perdó a Valentí Carrera després d'haver revelat que hi va patir abusos sexuals

La congregació es va reunir dilluns amb l'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet

Fa uns dies, Valentí Carrera, exalumne de la congregació dels Escolapis d'Alella, va revelar públicament que als anys seixanta un germà de la congregació va abusar d'ell sexualment i que, posteriorment, va ser objecte de violència física per un professor a una escola de Terrassa. Deu dies després de les declaracions, segons informa 'El Món', els Escolapis demanen disculpes de forma personal a Valentí Carrera per tot el que va passar.

La víctima es va reunir aquest dilluns amb el provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini, i altres membres de la congregació i van estar parlant durant una hora i mitja. «Em van demanar perdó cinquanta vegades», explica l'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet a 'El Món', i afegeix que «de la missa no en sabien la meitat» fent referència a la ignorància que en tenien dels fets. Del capellà Pedro Huerta, a qui s'ha pogut saber que va marxar a Madrid i, més tard, a Mèxic, on va morir.

Per la seva part, l'Escola Pia de Catalunya ha explicat que el seu compromís amb la seguretat i protecció dels infants i joves és ferm i ha expressat que disposa d'un document de protecció del menor. A més, posa al servei públic, al seu web, una bústia per gestionar qualsevol incidència que sorgeixi, de les quals s'encarregarà una Comissió de Protecció del Menor.


Comentaris

envia el comentari