IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els examinadors de trànsit comencen aquest divendres una vaga de 20 dies

La Federació d'Autoescoles preveu pèrdues milionàries i reclama a la DGT que atengui les demandes del sector

Cada dia de vaga s'anul·laran 1.456 exàmens | Cedida

Aquest divendres, 2 de juny, s'inicia la primera de les 20 jornades de vaga que la UGT de Catalunya ha convocat en el col·lectiu d'examinadors de Trànsit. La vaga s'allargarà fins al pròxim 31 de juliol, i es veuran afectats, en total, 29.120 proves, en mans d'uns 112 examinadors i examinadores a tot Catalunya. El col·lectiu reivindica una pujada del complement específic que es va acordar entre la DGT i els sindicats ara fa deu anys, però que no s'ha respectat en el cas dels examinadors i examinadores. Des d'UGT consideren que el col·lectiu ha mostrat «sobradament» la seva bona voluntat aquests deu anys, i asseguren que han intentat «minimitzar al màxim els efectes negatius que les mobilitzacions poden tenir sobre els examinats». Malgrat això, el sindicat espera que la situació es recondueixi, s'assumeixin els compromisos, i que les afectacions siguin les mínimes possibles. 

UGT assegura que, en una reunió mantinguda amb els representants dels treballadors aquest 2017, el director general de la DGT, Gregorio Serrano, va reconèixer que hi ha recursos suficients per pagar el complement compromès, però que no hi ha «cap voluntat política per a fer-ho». El col·lectiu d'examinadors també denuncia les condicions laborals i econòmiques «deplorables» que pateix, i que les càrregues de treball a Catalunya «són superiors a la resta de l'Estat». Segons afirmen, els treballadors realitzen la seva feina en zones que no disposen de les mínimes condicions de treball regulades a la normativa de prevenció de riscos laborals, ni tampoc als protocols de seguretat i violència laboral de la mateixa DGT. En aquest sentit, consideren que, a Catalunya, el col·lectiu pateix «discriminacions de conciliació laboral» en comparació amb altres grups de treballadors de Tràfic.

Les autoescoles també esperen que s'arribi a un acord en els pròxims dies, i que la situació es pugui reconduir. El president de la Federació d'Autoescoles, Raül Viladrich preveuen que aquest divendres hi hagi un seguiment de la vaga del 100%, especialment a les demarcacions de Girona, Tarragona i Lleida, però diu que en els següents dies la xifra podria oscil·lar entre el 85 i el 90%.  No han calculat les pèrdues que la situació pot generar en el sector,  però té clar que n'hi haurà de milionàries, i que afectaran tant a les autoescoles com als joves, que no podran fer l'examen. De fet, assegura que tant els centres com els alumnes estan obligats a acudir a la convocatòria de la prova, tant si s'acaba celebrant com si no. "Tot això genera pèrdues, perquè fins que no ets allà no et diuen si el podràs fer o no, i si no s'hi acudeix es perd convocatòria", detalla.


Comentaris

envia el comentari