URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Els germans Roca volen obrir una fàbrica de xocolata en ple centre de Girona

Ho ha confirmat el xef català Joan Roca en la celebració del 15è aniversari de la llista The World's 50 Best Restaurants
Joan Roca amb alguns dels xefs que han participat en l'aniversari de The World's Best Restaurants | Cedida

 

Els germans Roca obriran una fàbrica de xocolata a Girona l'any vinent. Ho ha anunciat el xef Joan Roca aquest dimarts, a la celebració del 15è aniversari de la llista The World's 50 Best Restaurants a Barcelona. La nova fàbrica treballarà de la mà de petits productors, a la «recerca d'autenticitat», segons ha explicat Roca. El lloc escollit és la plaça de Catalunya de Girona, una posició privilegiada en ple centre de la ciutat. D'altra banda, durant la seva intervenció també ha fixat com a repte «humanitzar la gastronomia i, sobretot, el segment de l'alta gastronomia, on està associada la duresa amb la possibilitat de compaginar una vida social, familiar i laboral». 

El xef català ha detallat que, a El Celler de Can Roca, «hi ha dues brigades, una que dona el servei del migdia, i l'altra el de nit, amb dos equips». No és fàcil, i és costós, ha assegurat, però assegura que el que vol és «anar dels productes i les tècniques a les persones». «Sempre han estat importants, però ara ho han de ser més», ha declarat Roca.

 

Les seves paraules arriben unes setmanes després de la polèmica per les condicions laborals dels becaris que treballen a les cuines dels restaurants de l'alta cuina. En aquella ocasió, un dels protagonistes va ser un altre xef català, Jordi Cruz, que va assegurar que contractar tota la plantilla «no seria viable» per al restaurant, i que el fet de treballar-hi gratis «és un favor».