Els greus problemes de mobilitat a Barcelona deixen una situació caòtica i a la població crispada

Les vagues de Metro afectaran més d'1,2 milions de persones i, amb la vaga del Bicing, es podrà arribar a l'1,4 milions d'afectat

Acumulacions al metro de Barcelona | Cedida

Avui, dilluns 17 de juliol, coincideixen per primera vegada dues vagues importants: la del Metro i la del servei de Bicing. Davant d'aquestes aturades es podrien veure afectades fins a 1,4 milions de persones. Pel que fa a la vaga de Metro, liderada per la CGT, afectarà fonamentalment les hores punta: s'establiran serveis mínims del 40% entre les set i les nou del matí i de les quatre a les sis de la tarda; al capvespre es restringirà encara més la circulació de trens, sobretot en els horaris compresos entre dos quarts de nou del vespre i dos quarts d'onze de la nit, moment en què només passaran el 20% de trens.

La vaga de Bicing coincideix amb la del sistema de transport metropolità, agreujant encara més la situació general que, pel que se sap, està sent caòtica. De mitjana, el sistema de Bicing registra uns 145.000 viatgers al dia, tot i que, quan es produeixen altres problemes de transport, poden arribar a augmentar. La vaga d'aquest servei no aturarà el sistema, tot i que afectarà el manteniment i reposició dels vehicles: així, encara que els viatgers puguin, tècnicament, seguir emprant el Bicing, tindran complicacions entre les vuit del matí i les dotze del migdia, les quatre de la tarda i les vuit del vespre, i les onze de la nit i les tres de la matinada, sobretot per manca de bicicletes o per avaries.

La situació és especialment molesta per als ciutadans barcelonins, no només per les implicacions naturals de les dues vagues, sinó perquè a més també s'han estès queixes cap als altres sistemes de transport, especialment sobre els busos, molt criticats per la manca de puntualitat. També s'han formalitzat queixes per la pèssima adaptació de les infraestructures, per carència d'aire condicionat, per falta d'alternatives i solucions, entre d'altres. En general, la situació a Barcelona és realment problemàtica i caòtica cada cop que s'acumulen més coses.


 


Comentaris

envia el comentari