Els «lladres de sorra», el nou fenomen que ha alertat les autoritats

Molta gent s'ha adonat que la sorra de les platges va desapareixent
La sorra actualment està molt cotitzada. | ERC Altafulla

 

Tots hem anat a la platja alguna vegada i hem jugat a la sorra fent castells o bé enterrant-nos-hi per distreure'ns i passar una bona estona. Aquesta substància, però, està desapareixent. L'alarmant pèrdua de sorra a les platges ha sobtat les autoritats perquè robar-la no ha estat mai una activitat freqüent. Com informa RAC1, la demanda de sorra està lligada directament amb la construcció, és a dir, aquesta matèria primera s'utilitza per a la construcció d'edificis i carreteres, i per tant, la demanda i el seu preu creixen exponencialment per la poca oferta. 

No parlem d'un 'modus operandi' local, sinó que s'està expandint per tot el món després de descobrir que els lladres estaven buidant platges senceres al Marroc o al Carib per extreure'n la sorra. Per altra banda, si ens desplacem a l'Àfrica, hi ha certs grups que s'han encarregat d'esborrar la totalitat de les platges per recollir tota la sorra. Tot i això, el procés d'extreure el material no s'atura només a la superfície, sinó que els «lladres de sorra» se submergeixen sota l'aigua, posant en perill la seva integritat física, per extreure la denominada sorra submarina. 

Tot i la preocupant situació, les empreses estan recorrent a altres tipus de tècniques de construcció per substituir la sorra per un altre material. 'El Economista' informa que cada cop més països estan apostant per reciclar l'asfalt per construir carreteres o la utilització de la fusta com a material per a la construcció d'habitatges. Comentaris

envia el comentari