IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els maçons conviden Carles Puigdemont a un sopar de gala en celebració dels 300 anys de la lògia

La presència del líder català en un acte de la famosa lògia ha creat un gran debat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha estat convidat al sopar de gala de la lògia. | Jordi Borràs

En un moment de gran tensió entre Espanya i Catalunya, el president de la Generalitat Carles Puigdemont s’ha vist embolicat en una nova polèmica. La Gran Lògia d’Espanya (GLE) ha convidat el líder català al sopar de gala que tindrà lloc el proper 11 de març a Barcelona. La invitació no ha caigut gaire bé entre les estructures maçòniques que han acusat el Gran Mestre de posicionar-se políticament. 

Segons fonts consultades pel diari 'El Confidencial', el líder espanyol de la lògia, Óscar de Alfonso, hauria d’haver-se abstingut d’entrar en el terreny polític i l’organització hauria de celebrar la seva assemblea general d’una forma més discreta. A més, aquestes mateixes fonts asseguren que «es pot malinterpretar la invitació a Puigdemont com un lleig al govern central i un posicionament de la maçoneria cap a les tesis independentistes».

A més, aquesta decisió de De Alfonso ha sorprès a la majoria de membres de la lògia, ja que ell mateix es descriu com conservador i s'ubica lluny de les tesis sobiranistes. Un dels participants de la comunitat ha explicat al diari que «Óscar de Alfonso té tendència conservadora políticament, però ha ficat la pota en diverses ocasions. L'últim baròmetre donava que els germans tenen més aviat un perfil de centredreta, pel que és encara menys comprensible la invitació a Puigdemont. Evidentment, hi ha maçons que s'enfadaran per això».

Tot i això, cal destacar que la presència del president català a l'acte, que celebrarà els 300 anys del naixement de la maçoneria a Anglaterra, no tindria cap relació amb la lògia. Com destaquen des de la mateixa comunitat a la reunió prèvia no pot assistir ningú que no sigui maçó però al sopar posterior sí que hi poden accedir «profans», és a dir, persones que no pertanyen al grup. «Es tracta de reunions que organitzem perquè vegin el que fem i que demostrar que no hi ha res relacionat amb les conspiracions. Però els àpats després de les reunions anuals sempre són 'blancs'». 

A més, aquestes fonts internes expliquen que no és estrany que es convidi a polítics a les reunions de la comunitat. «A Madrid també es convida a parlamentaris i no passa res», expliquen des de la institució. També afegeixen que fora del territori espanyol és encara més comú que representants de l'administració siguin convidats a aquests actes. Concretament destaquen que, a França, hi ha polítics a totes les reunions anuals i que la relació entre les dues parts és constant.


Comentaris

envia el comentari