Els metges catalans denuncien contractes de només una setmana

El moviment Rebel·lió Primària exigeix a Comín que s'inverteixin més recursos
Els metges catalans denuncien la falta de recursos. | ACN

 

Els metges catalans han denunciat davant el conseller de Salut, Toni Comín, la retallada de recursos dels últims anys que ha provocat que en el sector hi hagi contractes laborals de només una setmana, augmentant així la precarietat dels llocs de feina i també dels serveis oferts a la ciutadania. El moviment Rebel·lió Primària ha donat «un mes de termini» al conseller perquè es «reverteixin les retallades i s'inverteixi més», tal com ha avançat 'Crónica Global'. Així ho van fer en un acte públic celebrat a Barcelona, en què van recalcar els contractes precaris dels professionals i les llargues llistes d'espera per a ser atesos als centres hospitalaris catalans, que poden arribar a les quatre setmanes d'espera. 

Segons el moviment, s'han perdut 3.000 llocs de treball a Catalunya des del 2011 en l'àmbit de la sanitat, als que s'ha de sumar també com a mínim 200 metges de família. La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic) també ha donat suport a aquestes peticions, i critiquen que la dotació econòmica destinada a la Sanitat en els pressupostos de la Generalitat del 2017 «són insuficients». Nani Vall-Llosera, membre de la junta del Fòrum Català d'Atenció Primària, ha explicat que el pressupost només ha augmentat un 4,7%, i que cal estabilitzar els llocs de treball dels professionals per augmentar la qualitat dels serveis.

 

Una de les reclamacions del moviment Rebel·lió Primària és garantir la continuïtat assistencial dels pacients i adjudicar-los un metge i una infermera per a les seves visites, una cosa que no sempre és possible. Aquestes peticions estan incloses en un document que s'entregarà a la Conselleria de Salut de la Generalitat, i compta amb el suport de Rebel·lió Primària, 47 equips d'atenció primària, un centre d'urgències d'atenció primària i l'Ajuntament de Viladecans. De moment, Salut ha respost amb una reunió privada amb els metges de Can Vidalet d'Esplugues de Llobregat, els professionals que van iniciar la revolta.

Més notícies de la categoria Cor