Els millors i pitjors cafès segons l'Organització de Consumidors i Usuaris

L'OCU ha publicat un informe sobre els millors i pitjors cafès del mercat

Tal com explica el portal Que.es, l'Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat un estudi que revela quins són els millors i pitjors cafès que podem trobar al mercat, atenent a diversos factors com el sabor, el tipus de gra, l'origen, l'extracte o l'aroma. Atenent aquests aspectes, així com l'aroma i el sabor en la degustació, aquests són els cinc millors i cinc pitjors cafès mòlts que podem trobar a les botigues.

Cafè de la marca Alipende. | Cedida.

El cafè mòlt de torri natural de Alipende, la marca blanca de Ahorramás, és escollit com el millor cafè de l'anàlisi. Obté una puntuació de 78 sobre 100. Però a més, com el preu ronda els quatre euros el quilogram, també és considerat com una gran compra. A l'anàlisi s'aclareix que el cafè d'Alipende no té un excés d'humitat i l'extracte també és correcte. Pel que fa a la cafeïna, conté un 2,20%. En la degustació obté cinc estrelles sobre cinc, gràcies al seu bon sabor i a la seva aroma.

Cafè de la marca Bonka. | Cedida.

En segona posició és situa el cafè mòlt natural de la marca Bonka, del grup Nestlé, que obté la mateixa valoració que l'anterior. Tot i això, el preu del quilogram sortiria per uns vuit euros, pel que pràcticament dobla al de la marca blanca de Ahorramás. La humitat i l'extracte aquós de Bonka també són correctes. Quant al contingut de cafeïna, és lleugerament superior, ja que té un 2,60%. Els grans d'aquest cafè són originaris del tròpic. En la degustació també obté cinc estrelles de valoració.

Cafè de la marca Bellarom. | Cedida.

Pel que fa a la tercera posició, és situa el cafè mòlt de la marca Bellarom, que pertany a Lidl, i també ha estat escollit com una gran compra. Obté 76 punts de valoració sobre 100, però el preu del quilogram estaria a prop dels quatre euros. Els nivells d'humitat són els correctes, però a l'extracte aquós supera a marques com Bonka. Els nivells de cafeïna que conté estan sobre el 2,20%. Pel que fa a la degustació també obté cinc estrelles.

Cafè de la marca Aliada. | Cedida.

En la quarta posició dels millors cafès és situaria el cafè mòlt natural de la marca Aliada, elaborat pel grup El Corte Inglés, també és l'últim cafè dels 26 analitzats que ha estat escollit com una gran compra, amb una valoració de 76 punts sobre 100. Amb uns nivells d'humitat i un extracte aquós correctes, destaca per tenir un contingut de cafeïna lleugerament superior als analitzats fins ara, amb un 2,50%. Tot i això, com tots, el paquet és de 250 grams, el quilogram sortiria entorn als cinc euros. Pel que fa a la degustació rep cinc estrelles.

Cafè de la marca Dia. | Cedida.

El cafè de la marca Dia és situaria en la cinquena posició dels millors cafès amb una valoració de 73 punts sobre 100, ja que l'OCU el classifica com de bona qualitat. Per una altra banda, tant els nivells d'humitat com l'extracte aquòs són els correctes. Tot i que, es ven en paquet de 250 grams, el preu del quilogram seria molt semblant a la majoria de marques que hem vist fins ara, amb un preu entre els quatre i cinc euros. Respecte a la degustació, obté una puntuació de quatre estrelles sobre cinc.

Cafè de la marca Super. | Cedida.

Pel que fa a la classificació dels pitjors cafès, en primera posició podem trobar el de la marca Super, ja que és el pitjor valorat de tots els analitzats. Té una valoració de 60 punts sobre 100, i l'OCU el considera com un cafè de qualitat mitjana. Com la majoria, tant la característica de la humitat o de l'extracte aquós estan valorats de forma correcta, però, els nivells de cafeïna estan entorn al 2,20%. A l'hora de parlar de la degustació només aconsegueix tres estrelles sobre cinc.

Cafè de la marca La Estrella. | Cedida.

En la segona posició d'aquesta llista dels pitjors cafès, apareix la marca La Estrella, amb una valoració de només 61 punts sobre 100, també considerat amb una qualitat mitjana. El nivell d'humitat i d'extracte aquós és correcte, però el preu del quilogram del cafè estaria entre els sis i set euros. Respecte a la valoració de la degustació, obté tres estrelles sobre cinc.

Cafè de la marca Hacendado. | Cedida.

El cafè mòlt de la marca Hacendado de Mercadona ocupa el tercer lloc amb una mitjana de 61 punts sobre 100. Tot i que, tant la humitat com l'extracte aquós tenen una correcta valoració, crida l'atenció que el contingut de cafeïna és una mica inferior a la resta amb un 1.90%. Pel que fa a la degustació, també aconsegueix tres estrelles sobre cinc, ja que té un sabor lleugerament àcid.

Cafè de la marca Eroski Basic. | Cedida.

En quarta posició apareix la marca Eroski Basic, que també aconsegueix una puntuació baixa de 61 sobre 100. Un cop més, tant l'extracte aquós com els nivells d'humitat són els correctes. A més, la cafeïna està a 2,30%. Però d'altra banda, el preu del quilogram del cafè rondaria els cinc euros. Obté una puntuació de tres estrelles sobre cinc a l'hora de fer referència a la seva degustació.

Cafè de la marca Condis. | Cedida.

Finalment, com a pitjor cafè de la llista apareix la marca Condis amb una puntuació de 61 sobre 100. De nou, els nivells d'humitat, l'extracte aquós i la resta de característiques són correctes. Tot i això, en la degustació només obté tres estrelles de cinc possibles, ja que no destaca especialment ni pel seu sabor ni per la seva aroma.


Comentaris

envia el comentari