Els Mossos alerten sobre menors amb perfils falsos a Tinder

Per registrar-se, n'hi ha prou amb tenir un perfil en Facebook, i en aquesta xarxa social es pot modificar fàcilment l'edat

Imatge de l'aplicació Tinder | CatalunyaDiari.cat

Tinder és la principal xarxa social a Espanya per trobar parella o quedar per mantenir relacions sexuals. L'aplicació està present a tot el món i des de l'any passat només accepta adults. Però per registrar-se, n'hi ha prou amb tenir un perfil en Facebook, i en aquesta xarxa social es pot modificar fàcilment l'edat i, per tant, un menor pot registrar-se com a major d'edat sense que ningú l'hi pugui impedir. Segons la pàgina de la 'Cadena Ser', els Mossos ha detectat a menors que es fan passar per adults en aquesta aplicació. Però el problema no és tant per als menors, sinó per als adults que contacten per mantenir algun tipus de relació, en molts casos enganyats.

Els Mossos d'Esquadra alerten sobre aquest cas, ja que a Espanya mantenir relacions sexuals amb menors de 16 anys és delicte. Per aquest motiu, recomanen una sèrie d'accions que es poden dur a terme per detectar si la persona amb la qual s'està «xatejant» és menor o no. Guillem Goset, cap de la unitat central de proximitat i atenció al ciutadà de la policia catalana, recomana que abans de contactar amb una persona físicament, fem un estudi d'aquest perfil, comprovar si el perfil disposa de diverses fotografies, i també com parla aquesta persona pel xat, perquè segons explica, amb aquestes pistes ens podem fer una idea de quina persona hi ha realment darrere del perfil, i si és real o està mentint sobre la seva edat.

En el cas que l'adult no s'adoni que l'estan enganyant, però ho detecti quan ja han fet una quedada, els Mossos recomanen: «Al moment que descobreixin que el perfil amb el qual s'estan relacionant és fals, perquè directament és una persona menor d'edat, recomanem, en primer lloc, denunciar el perfil a l'aplicació, i a més, tallar la relació amb aquesta persona i no mantenir més converses». Els Mossos d'Esquadra adverteixen que si no es talla la relació, es podria començar a incórrer en alguna tipologia recollida en el codi penal, que recull que fer peticions de caràcter sexual explícites a menors és delicte. Des de la Fiscalia de Menors admeten que no existeix cap protocol en aquesta matèria, i asseguren que la responsabilitat és dels pares, que han de controlar l'ús que fan els seus fills de les xarxes socials.


Comentaris

envia el comentari