IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos d'Esquadra expliquen què cal fer en cas de disposar d'informació sobre terrorisme

En la situació d'alerta terrorista què ens trobem (4 sobre 5), és important conèixer el procediment per facilitar la informació als cossos de seguretat

Imatge d'arxiu d'un dels agents dels Mossos d'Esquadra amb una arma llarga. | CatalunyaDiari.cat

Els nombrosos atemptats perpetrats al territori europeu al llarg dels darrers anys han provocat que l'alerta terrorista sigui una de les qüestions més seguides i controlades pels cossos de seguretat de cada país. Els Mossos d'Esquadra no són una excepció i duen terme una important feina de prevenció per intentar que fets tan greus com aquests no passin al nostre territori. És per això, que el cos policial ha facilitat les vies de comunicació i ha creat un procediment perquè, en el cas que el ciutadà disposi d'algun tipus d'informació sobre activitats sospitoses, pugui posar-se ràpidament en contacte amb els agents.

Existeixen diferents vies per posar-se en contacte amb els agents especialitzats en terrorisme. En cas de tenir coneixement, indici o sospita d'una activitat que pogués estar relacionada amb aquest tipus de fets, el ciutadà pot omplir un formulari creat expressament per a rebre informació rellevant de l'àmbit antiterrorista. Els Mossos es comprometen a analitzar totes les dades rebudes amb totes les garanties de privacitat i confidencialitat. Altres vies són el correu electrònic i el telèfon (937 285 220) especialitzats en aquest tipus d'investigacions. En cas de no seguir cap d'aquestes opcions, l'usuari també es pot apropar a la Comissaria de la Policia de la Generalitat més pròxima.

Si es tracta d'una emergència, cal trucar al 112. Si diverses persones ja han telefonat al 112 per notificar un mateix accident o emergència, és possible que els operadors només preguntin si la persona disposa d'informació addicional. D'aquesta manera, els serveis d'emergències poden alliberar la línia telefònica més ràpidament i garantir una resposta ràpida a la propera trucada. En el cas que el ciutadà rebi rumors relacionats amb l'alerta terrorista, cal que comprovi si la informació és veraç amb les fonts oficials de la Generalitat de Catalunya i del cos de Mossos d'Esquadra (web i xarxes socials oficials). En el cas de no trobar informació relacionada, és important que es posi en contacte amb la policia perquè aquesta conegui quina informació circula i informi si és veraç o no.


Comentaris

envia el comentari