Els Mossos es reuneixen per abordar la guerra entre els dominicans a Barcelona

S'han designat grups especialitzats en homicidis per poder marcar les pautes de tota la investigació
Imatge de dos agents inspeccionant el vehicle tirotejat a la Meridiana. | CatalunyaDiari.cat

 

La guerra entre dos clans de narcotraficants d'origen dominicà porta més d'un any deixant víctimes mortals per la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana. L'origen del conflicte entre aquests clans es remunta fa un any a causa del robatori d'una partida de cocaïna a Holanda. Des de llavors aquesta venjança ja ha provocat quatre morts i diversos ferits. Segons el diari 'La Vanguardia', a causa d'aquesta violència a la ciutat, els Mossos d'Esquadra han hagut de designar a un grup específic perquè investigui tot el cas i els diversos homicidis, tots ells de nacionalitat dominicana. En concret, la regió policial metropolitana sud s'encarregarà de marcar les pautes per a cada grup policial que porta els diversos casos de les víctimes i ferits.

L'última de les víctimes d'aquesta confrontació entre els clans dominicans va aparèixer fa una setmana amb un tret al cap,  la cara tapada i les mans lligades en un descampat a prop de Sant Joan Despí. El primer dels crims es va cometre fa poc més d'un any, el 22 d'abril de 2016 a la discoteca Koko Premium Club de l'avinguda Paral·lel de Barcelona, on es va produir un tiroteig enmig de la sala que va acabar amb la mort d'un home de 28 anys. El segon va ser el 28 de novembre, amb diversos trets a un home de 36 anys que va ser trobat a dins d'un vehicle a l'avinguda de Catalunya de l'Hospitalet.

 

I el passat 1 de gener del 2017, es va produir un tiroteig a a l'avinguda de la Meridiana de Barcelona amb l'objectiu de matar als cinc ocupants d'un Honda Civic, on finalment va morir el copilot i els altres acompanyats van resultar ferits. A més de les quatre morts, s'ha intentat acabar amb la vida de diverses persones també a trets. Actualment ningú comenta els fets ni les morts, ni tan sols han denunciat els crims. Segons una de les fonts que porta la investigació: «És com si tothom s'hagués quedat mut».