Els Mossos faran 186 controls de drogues i alcohol durant aquest cap de setmana de Carnestoltes

Trànsit recomana que hi hagi la figura d’un conductor que no begui o bé que s'agafi el transport públic

Imatge d'arxiu d'un control d'alcoholèmia | Mossos d'Esquadra

Els Mossos de trànsit faran un total de 186 controls de drogues i alcohol a la xarxa viària catalana durant aquest cap de setmana amb motiu de la celebració del Carnestoltes. A aquests controls, caldrà afegir els que facin la policia local dels municipis, que també reforçaran la seva presència durant quests dies. Trànsit ha proposat que entre els grups d’amics hi hagi la figura d'un conductor alternatiu, que no begui i garanteixi una tornada segura a casa, o l’opció d’agafar el transport públic. En aquest sentit, ha recordat que el 48,9% dels conductors morts durant el 2015 havien consumit alcohol, drogues o fàrmacs, segons dades de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya. La campanya de controls s’allargarà fins al proper 1 de març.

Per tot plegat, el Servei Català de Trànsit ha insistit en la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment durant la conducció per evitar accidents i d’utilitzar els sistemes de seguretat passiva, com casc, cinturó o sistemes de retenció infantil. A més, recomana circular a la velocitat reglamentària i evitar les distraccions amb el telèfon mòbil i altres dispositius, entre altres consells.

D’altra banda, s’establiran mesures especials en diferents vies com la C-31 Nord i la GI-662, a Platja d’Aro; i la C-32 Sud per la celebració de diferents esdeveniments, com la XXII Mitja Marató de Gavà - Castelldefels - Gavà - Gran Premi Diputació de Barcelona. A més, amb motiu de les concentració convocada per la plataforma Prou Morts a l’N-240, el diumenge 26 de febrer, al peatge de l’AP-2 a les Borges Blanques, es tallarà la circulació des de les 12.00 h fins a les 12.30 h.


Comentaris

envia el comentari