IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos instal·len pilones i barreres de formigó als accessos al Mobile World Congress

El centre de coordinació policial controlarà el congrés amb 600 càmeres de vigilància

Els Mossos instal·len pilones i barreres de formigó als accessos al Mobile. | Europapress

Els Mossos d'Esquadra instal·laran pilones i barreres de formigó en dos dels accessos al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona amb la finalitat de reforçar les mesures de seguretat durant la celebració del Mobile World Congress (MWC), que començarà el proper dilluns 27 de febrer. Aquesta és una de les novetats de l'operatiu de seguretat amb motiu del MWC, segons ha apuntat l'intendent dels Mossos d'Esquadra Xavier Porcuna en declaracions als mitjans de comunicació en el recinte de Gran Via.

«S'ha decidit optimitzar la seguretat en dos accessos mitjançant mesures físiques: en l'accés 1 s’han col·locat pilones, mentre que en l'accés 4 hi haurà barreres tipus New Jersey, especialment robustes, ja que són de formigó i permeten conduir de manera segura el pas dels vehicles», ha comentat Porcuna. L'intendent ha manifestat que no hi ha cap amenaça concreta que indiqui un risc per al desenvolupament del congrés, però ha emmarcat aquest reforç de les mesures físiques dins de l'elevat nivell d'amenaça terrorista que des del 2015 hi ha a Catalunya.


Fa uns dies, el director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, no va voler facilitar el nombre exacte d’agents que es desplegaran per al MWC dins i fora de la fira, així com a punts neuràlgics de Barcelona «per motius de seguretat». «Atendrem totes les contingències de seguretat en el recinte i tots els elements de seguretat ciutadana», va assegurar Batlle. En el cas de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet, es preveu la presència de 45 comandaments i 280 agents que faran tasques de seguretat i regulació del trànsit. Dos anys enrere, el 2015, es van mobilitzar uns 2.400 agents dels Mossos i uns 1.500 efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de l’Hospitalet i d'agents de seguretat privada contractada pels organitzadors del congrés.

Una altra de les novetats d'aquest any és que el centre de coordinació estarà integrat en el recinte de Gran Via i vetllarà pel desenvolupament del MWC mitjançant 600 càmeres de circuit tancat de televisió. Durant la celebració del Mobile, es restringirà l'espai aeri a la zona d'influència dels recintes firals i es mobilitzarà un gran nombre d'efectius dels Mossos de seguretat ciutadana, ordre públic, agents de paisà, de desactivació d'explosius, mitjans aeris i unitats canines.


Prèviament a la celebració del congrés, els Mossos d'Esquadra han revisat el perfil de tots els assistents i treballadors, amb la finalitat que «cap persona que pugui suposar un risc per a la seguretat pugui accedir al Mobile», segons Porcuna. A més, els Mossos d'Esquadra han visitat els principals hotels on s'allotjaran els congressistes per establir mesures de coordinació en cas que poguessin requerir l'assistència policial. «La tasca de prevenció prèvia també ha inclòs la difusió de consells de seguretat als hotelers, restauradors, consolats, operadors de transport, taxistes i mitjançant l'aplicació oficial del MWC i les xarxes corporatives del cos de Mossos d'Esquadra», ha afegit l'intendent.
 


Comentaris

envia el comentari