IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els nens que mengen arròs són més propensos a tenir problemes de salut

Les restes d'arsènic poden causar problemes de cor, diabetis o càncer

Les restes d'arsènic que queden a l'arròs poden provocar greus problemes de salut. | Cedida

El doctor Keeve Nachman, de la Universitat Johns Hopkins de Baltimore, ha avisat del risc de menjar arròs per als nens. Segons informa The Independent, els científics alerten que l'arròs pot estar contaminat pels pesticides i toxines industrials als quals està exposat durant el seu cultiu. Per ser exacte, la substància més perillosa és l'arsènic, ja que pot causar problemes de cor, diabetis, càncer i fins i tot problemes de desenvolupament mental.

«Tenint en compte que l'arròs pot contenir nivells elevats d'arsènic, la meva família va optar per buscar altres tipus de cereals per als nens» va explicar el doctor Nachman, donant a conèixer el seu exemple personal. En el cas dels bebès, el risc a intoxicar-se és encara major, ja que normalment l'alimentació per a aquestes edats acostuma a portar arròs.

No obstant això, l'arròs també pot afectar els adults en menor mesura. Andy Meharg, professor de biologia de la Universitat Queen's de Belfast, va fer un experiment per mostrar com cuinar l'arròs sense que arribi a presentar perill. L'expert va mesurar els nivells d'arsènic que tenia el seu l'arròs després de ser cuinat de tres formes diferents. El mètode més eficaç va consistir a deixar l'arròs en remull durant tota la nit i cuinar-lo en cinc mesures d'aigua, per acabar perdent un 80% del seu arsènic.


Comentaris

envia el comentari