Els onze aliments que no haurien de portar data de caducitat

Hi ha aliments que no caduquen mai

La mel és un aliment que tampoc és posa dolent. | Cedida.

El sistema de dates de caducitat en els aliments resulta confós, no solament perquè hi ha diferents tipus de datat, sinó perquè molts cops aquestes dates no són correctes. No tots els consumidors les entenen i a vegades solament són recomanacions del fabricant referents al moment de qualitat òptima del producte, no al moment que deixa de ser segur consumir-lo, tal com explica el Huffington Post. De fet, hi ha productes que mai es posen dolents, per molt que vagin acompanyats d’una data de caducitat. Per tant, si estàs fart de tirar tant de menjar en bon estat, és hora que aprenguis quins aliments no es posen mai dolents, és a dir, que els pots guardar sempre o fins que te’ls mengis.

1. La mel es manté en un bon estat de forma indefinida. Pot canviar el color i cristal·litzar-se, tot i això, no suposaria cap problema per la salut del consumidor. Només fa falta col·locar el pot obert en aigua calenta i remoure-ho fins que els vidres es dissolguin.

2. L’arròs, tot i que la seva bossa estigui plena de pols, de dins estarà tan bo com el primer dia que els vas anar a comprar. Això s’aplica tant a l’arròs blanc com al salvatge. L’arròs integral no corre la mateixa sort, ja que el seu elevat contingut d’oli el posa ranci. En qualsevol cas, convé guardar-lo en un recipient hermètic per evitar que entrin insectes a dins.

3. Pots comprar grans quantitats de vinagre blanc sense haver de preocupar-te quan en gastaràs. Per això no hi ha cap problema, ja que es mantindrà en bon estat per sempre, ja sigui per amanir, marinats o inclús per netejar la casa.

4. L’extracte de vainilla, en estar fet d’alcohol, es mantindrà com nou si el guardes de forma correcta. La vainilla d’imitació, en canvi, no té la mateixa vida útil. Tenint en compte això, potser t’interessa més comprar una vainilla lleugerament més cara però sense cap tipus de data de caducitat.

  

5. La sal és un altre dels productes que roman en bon estat al llarg dels anys, ja pot ser la sal de taula, la kosher o la sal marina.

6. La farina de blat de moro s’ha de guardar en un lloc fresc, sec i hermèticament tancat. Com probablement no acabis els paquets de farina de blat de moro amb molta freqüència, està bé saber que no fa falta llençar les reserves mai.

El sucre no es posa dolent. | Cedida.

7. El sucre també forma part d’aquests productes, tot i que, la part difícil és evitar que sortint grums durs com a pedres. El sucre mai es posa dolent, ja que impedeix el creixement dels bacteris. Simplement s’ha de guardar en un recipient hermètic que eviti l’entrada d’insectes i d’humitat.

8. Els licors forts tampoc caduquen mai. No fa falta que et forcis acabar amb una ampolla de rom. Si guardés begudes destil·lades en un lloc fred i protegit de la llum solar, el teu minibar podrà passar de generació en generació sense cap problema. És possible que els licors perdin lleugerament la seva aroma, però no com per arribar a percebre-ho.

9. Els llegums es poden mantenir en bon estat de forma indefinida. És cert que necessitaran més temps per fer-se toves en la cocció, però no perdran el seu valor nutricional.

10. Si guardés el cafè instantani al congelador, es mantindrà en bon estat per sempre.

11. El mateix cas passa amb el xarop d'auró, que si el congeles, durarà per sempre sense cap tipus de problema per consumir-lo. Mai se sap quant tindràs ganes de menjar creps.

Les llegums ben guardades tampoc es posen dolentes. | Cedida.


Comentaris

envia el comentari