Els operats amb làser tenen risc de patir nous trastorns visuals

Segons un estudi nord-americà al voltant d'un 40% dels que es van sotmetre a aquest tipus de cirurgia van experimentar nous símptomes al cap de tres mesos

Tot i que només entre l'1 i el 4% es declara insatisfet amb l'operació, són cada vegada més les persones que tornen a patir algun tipus de trastorn visual.| Europa Press.

Cada any són milions de persones les que se sotmeten a una operació per corregir problemes visuals com la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme. Es tracta d'una operació ràpida, indolora i amb tecnologia làser que s'ha convertit en un tractament molt habitual entre els afectats per deficiències oftalmològiques. Institucions governamentals dels Estats Units han analitzat la qualitat de vida posterior d'aquestes persones i han assenyalat que el percentatge de les que pateixen nous trastorns visuals, com ara problemes per conduir de nit o amb llum de sol forta, és considerablement superior a l'1% que indicava l'informe del 2014.

En aquest últim treball el grup d'investigadors ha ampliat les seves conclusions i ofereix proves més consistents sobre l'índex de persones que, després d'haver-se sotmès a una operació amb tecnologia làser, han patit nous símptomes visuals. Segons indiquen, un 28% dels pacients es va veure afectat al cap de tres mesos de l'operació pel símptoma d'ulls secs de forma lleu, moderada o severa. A més, entre el 43% i el 46% va experimentar després del mateix període de temps resplendors, visionat d'halos i centelleigs de llum o imatges dobles. Encara que només entre l'1% i el 4% dels enquestats es van declarar insatisfets entre el tercer i el sisè mes, cal destacar el creixent percentatge de persones afectades per nous símptomes de visió després de passar per quiròfan.


Comentaris

envia el comentari