Els passatgers que van aturar l'avió amb destí al Senegal s'enfronten a possibles multes de fins a 45.000 euros

L'advocat dels passatgers, Andrés García Berrio, defensa que l'incident no s'hagués produït si s'haguessin acomplit les últimes resolucions parlamentàries

Imatge de l'incident | Cedida

El passat dissabte, 15 de juliol, es va produir un incident en un avió de la companyia de Vueling, amb destí al Senegal. Els fets van tenir lloc a l'aeroport del Prat de Barcelona, on Anna Palou, una activista de l'ONG Stop Mare Mortum, va provocar l'aturada del servei, arran de veure a un home negre emmanillat i custodiar per dos agents de policia. L'activista va donar per suposat que es tractava d'una deportació i va començar a reclamar que el baixessin de l'avió. Una facció dels passatgers, solidaritzant-se amb la causa, es va amotinar amb ella, reclamant l'alliberació de l'home. L'assumpte que va acabar afectant dos vols i a un total de 342 persones, deixava a l'aire la possibilitat que la companyia emprengués accions legals en contra dels sis passatgers que van boicotejar la sortida del vol.

  

Precisament, tal com recull el mitjà 'Ara' la situació actual dels passatgers compren la possibilitat de rebre una penalització summament quantiosa: de fins a 45.000 euros, en concepte de represalies legals. Això no obstant, els passatgers que van provocar l'incident asseguren que la companyia no els ha comunicat res, tot i així, es preparen per a la possible sanció.

És l'advocat d'aquests, Andrés García Berrio, qui ha calculat la quantitat de la sanció i l'ha fixat en un màxim de 45.000, segons el que calcula d'acord amb les circumstàncies.Un dels afectats, ha comentat respecte a l'experiència que: «Els van retenir i identificar sense que ningú els aclarís per quin motiu. No ens en van explicar el criteri». De fet, recalcava que la Guàrdia Civil va seleccionar arbitràriament als 11 passatgers. Respecte al senegalès deportat, l'advocat ha detallat que encara no s'ha pogut aclarir si es tractava d'una devolució o d'una expulsió. Tot i així, ha reivindicat que, si la resolució aprovada pel Parlament de Catalunya que rebutja les deportacions 'expres' s'hagués acomplit la situació del motí no s'hauria arribat a produir mai.


Comentaris

envia el comentari