Els passos a seguir per sortir d'un cotxe que s'enfonsa dins l'aigua

Romandre dins amb les portes i finestres tancades és el pitjor que podem fer

Hem d'intentar obrir les finestretes o una porta abans que el cotxe s'enfonsi. | Twitter

Aquesta tardor l'està marcant el pas de fortes pluges i fins i tot inundacions com la que vam veure la setmana passada a València. L'altre dia vèiem com una dóna se salva pels pèls d'una forta riuada. És per això que millor estar previnguts i tenir en compte aquests consells per saber què fer en cas de veuren's en la situació en la qual haguem d'escapar d'un cotxe submergit dins l'aigua. Mai sabem si ens pot passar a nosaltres.

El primer que hem de fer si el nostre cotxe cau dins l'aigua, és intentar obrir una porta o finestra abans que el vehicle se submergeixi. Una vegada el cotxe s'enfonsa és molt difícil que puguem obrir la porta a causa de la forta pressió que l'aigua exerceix sobre aquesta des de fora. El sistema elèctric de les finestretes també és fàcil que deixi de funcionar, per la qual cosa hem d'obrir-les al més aviat possible.

La idea és que l'aigua entri com més aviat millor, per la qual cosa és aconsellable no descordar-se el cinturó de seguretat fins a l'últim moment. En cas de no haver obert una porta o una finestra, i si aquesta ja no es pot obrir, la següent opció és trencar un vidre. Per a això hem de conèixer bé el nostre cotxe i saber quin tipus de vidre tenim.

El més probable és que el parabrisa i les finestres siguin de vidre de làmina doble, la qual cosa minimitza els talls per culpa dels fragments de vidre en trencar-se en cas d'accident. Per això, el millor és provar de trencar la lluna i finestretes posteriors. Aquí el vidre pot ser que sigui normal o temperat.

En cas de tractar-se de vidre temperat, hem de tenir en compte que és millor colpejar en una cantonada, ja que el centre del vidre absorbeix millor l'impacte. Mentre que si piquem en una cantonada, el vidre es trencarà en molts pedaços petits.

Aquest vídeo ens mostra la diferència entre els diferents tipus de vidre i com trencar-los:

LyM9NIBd en Videos

Una vegada ja hem aconseguit obrir una via per sortir, ho hem de fer com més aviat millor i allunyar-nos del cotxe tan ràpid com es pugui. No és gens recomanable romandre prop del vehicle mentre aquest s'enfonsa.


Comentaris

envia el comentari