IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els riscos de les ampolles de plàstic

Vigila quin tipus d'ampolles fas servir

Imatge d'alguns dels codis dels plàstics. Foto: MegaHDLatino

Totes les ampolles de plàstic tenen, a la part de sota, uns símbols i unes lletres indiquen els productes químics que contenen i, per tant, els que estan en contacte amb els líquids que consumim. El web MegaHDLatino ha fet un recull de la llegenda de totes aquestes indicacions perquè a partir d'ara t'hi puguis fixar i ho vigilis. Els codis són els següents:

- PET o PETE. Són ampolles d'utilitzar i llençar, poden deixar anar certs metalls pesants i químics que poden afectar l'equilibri hormonal de les persones. Tot i així, és el plàstic més utilitzat pels productes de consum del planeta.

- HDP o HDPE. És un dels millors plàstics que hi ha perquè no deixa anar compostos químics. Per això, es recomana comprar aigua amb aquest plàstic, ja que és la més sana.

- PVC o 3V. Deixen anar dos components químics tòxics que afecten les hormones del cos. Per aquesta raó s'acostuma a fer servir per materials de construcció.

- LDPE. Aquest plàstic no deixa anar cap químic a l'aigua però es fa servir per a les bosses, no per fer ampolles.

- PP. Aquest és el plàstic que es fa servir per als recipients de salses o iogurts, no allibera cap component tòxic.

- PS. Aquest plàstic es fa servir per fer tasses de cafè i envasos de menjar ràpid, però pot alliberar substàncies cancerígenes.

- PC. És el plàstic més perillós de tots, deixa anar químics corrosius i es fa servir per fer contenidors.


Comentaris

envia el comentari