ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Els riscos per la salut que comporta no rentar els llençols amb freqüència

S'ha de tenir en compte que passem moltes hores dins el llit

Els llençols poden acumular sorpreses desagradables. | Cedida

El temps que ha de passar entre rentada i rentada dels llençols sempre ha estat un debat domèstic. Ara, però, els experts en higiene han decidit estipular un temps màxim per evitar trobar sorpreses desagradables al llit. Segons els experts, el temps màxim recomanable és d’una setmana i destaquen que s’ha de tenir en compte que passem moltes hores dins el llit, fet que comporta que la brutícia aparegui amb molt més ràpid.

Si no se segueixen aquests consells, el teu llit podria «retenir» algunes malalties que podrien ser perjudicials:

Èczemes: Els llençols bruts poden provocar irritacions a la pell i èczemes. A més, algunes de les cremes per aquestes molèsties poden causar encara més problemes al llit, ja que s'absorbeixen als llençols i propaguen els bacteris.

Infeccions bacterianes: Aquest és un dels problemes més perillosos. El llit acostuma a acumular molta humitat, tant per la suor, per la saliva, pels líquids, pels materials fecals i per les cèl·lules mortes, entre d'altres. Si els llençols no es van rentant, poden aparèixer fongs i bacteris que es propaguen pel cos, sobretot a través de les ferides.

Àcars de la pols: Aquests insectes creixen amb més facilitat entre la brutícia. A més, s'alimenten de cèl·lules mortes, que sovint s'acumulen al llit i són capaços de reproduir-se i morir entre els teixits, fet que comporta problemes d'al·lèrgia i malalties immunològiques.


Comentaris

envia el comentari