Els set aliments que creus bons per a tu però en realitat no ho són

És fàcil confondre's i deixar-se portar pels atractius embolcalls que hi ha als supermercats

L'amanida cèsar no és tan saludable com sembla | Cedida

Els supermercats no tenen el menjar repartit aleatòriament en els seus frontals, sinó que els passadissos dels supermercats estan dissenyats estratègicament perquè el client s'endugui el màxim possible a casa. Entre aquestes estratègies es troba col·locar un producte a l'altura dels teus ulls i que també t'emportis productes que et semblin saludables, però encara que ho aparentin no ho són, ja que per exemple no tenen cap valor nutritiu.

Tal com ha explicat el Confidencial, ens pot portar a l'error que no hi hagi suficient informació en l'etiquetatge dels productes. A continuació teniu set aliments que creieu que són bons però en realitat són tot el contrari:

1. Pa de blat
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS) es recomana consumir 250 grams de pa al dia perquè porta minerals, proteïnes i antioxidants però cal vigilar el pa que mengem. Si no especifica que és 100% blat el més segur és que porti farines refinades, amb poc valor nutricional. L'important és consumir grans sencers, ja que així reduïm el risc de patir malalties cròniques.

 

2. Aliments sense greix
Encara que pensem que és dolenta, la grassa ajuda al cos a funcionar correctament, així que eliminar-la de la nostra dieta no és tan bo. En aquests aliments baixos en greix reprodueixen el sabor augmentant el sodi i el sucre i també el contingut químic. Cal recordar que el greix permet que el nostre organisme desenvolupi les seves funcions i absorbeixi vitamines, minerals i saber quan estem sadollats, entre altres.

3. Barretes energètiques
Si ets esportista i necessites ingerir proteïnes són una bona opció. D'altra banda si solament vols picar alguna cosa, les has de descartar. Són productes molt processats i poden portar tantes calories com una tauleta de xocolata.

La verdura processada no és tan sana | Cedida

 

4. Verdures processades
Encara que segur que no esperaves trobar verdura en aquesta llista, a aquest tipus de productes se li afegeix sal innecessària, sucre o grasses, i això pot fer que guanyem uns quilos de més.

5. Amanida césar
Encara que porti enciam no és saludable. Entre els ingredients porta crostons, pollastre, formatge i salsa césar. Sense el pollastre tots aquests aliments sumen unes 1.000 calories, encara que tot depèn de la quantitat de salsa.

6. Begudes esportives
Igual que amb les barretes, la seva finalitat és reposar els cossos dels atletes. Si no aquestes fent exercicis d'alta intensitat solament guanyaràs més sucre. Així mateix, una ampolla de Powerade conté 125 calories i 34 grams de sucre, que són unes vuit culleradetes de sucre; mentre que una de Gatorade conté 130 calories i 35 grams de sucre, al voltant de 8,3 cullerades.

7. Batuts
Sembla un berenar sa però no ho és. Segons un estudi de la revista 'British Medican Journal', diversos científics van analitzar el contingut de sucre en els sucs de fruites, begudes i batuts. Finalment, van arribar a la conclusió que les begudes que van estudiar contenien 19 grams de sucre, com unes quatre cullerades de sucre la màxima recomanada al dia per als nens. En aquesta línia, els batuts eren els que contenien més sucre.


Comentaris

envia el comentari