Els símptomes de l'home durant l'embaràs de la seva dona

Gairebé tots els homes que seran pares pateixen la síndrome de Couvade

Una parella que espera un fill | Pixabay

Durant l'embaràs, els homes poden experimentar canvis en la disminució de la producció de testosterona o un augment en la producció d'estrògens i prolactina, la qual cosa els porta a patir vòmits o antulls com les dones. «Malgrat que s'ha estudiat poc sobre aquest fenomen, diverses enquestes sobre les vivències d'homes que es preparen per a la paternitat, com la publicada per la 'American Psychological Association', certifiquen que, en la majoria dels casos, els homes pateixen símptomes de la síndrome de Couvade», ha comentat la psicòloga de Sanitas, Gabriela Gómez.

  

En concret, l'experta ha informat que els símptomes que amb major freqüència descriuen els homes són nàusees i vòmits, repulsió a algunes olors i menjars, apetència per certs aliments (els famosos antulls), problemes intestinals i malestar estomacal, dolors d'esquena, augment o pèrdua de pes, ansietat, irritabilitat, canvis d'humor o cansament. De fet, en diversos estudis s'ha posat de manifest que entre el 10 i el 65 per cent dels homes que seran pares presenten molts d'aquests símptomes de la síndrome de Couvade. «No obstant això existeix controvèrsia entre les explicacions. El que més pes sembla tenir és el fort estrès que s'experimenta, i el grau d'implicació de l'home amb la seva parella. L'estrès intens i sostingut en el temps dóna lloc a canvis bioquímics en el cos que poden ser els responsables de molts dels canvis hormonals i també psicològics», ha puntualitzat.

També és molt comú que els homes guanyin alguns quilos durant l'espera de la seva nova paternitat. Una vegada arriba l'hora de canviar bolquers, dormir poc o trobar a faltar la música per a adults, tot es veu des d'una perspectiva diferent, ja que ser pare canvia la vida. «Els hàbits que més canvien són el somni, les activitats socials i les d'oci. A més, els horaris s'ajusten als dels fills pel que tota la rutina s'organitza arran de les activitats dels petits de la casa», ha recordat l'experta.


Comentaris

envia el comentari