IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els sindicats denuncien que l'ONCE acomiada als cecs que no venen 4.200 euros al mes

Des de l'organització neguen les acusacions i asseguren que en els últims tres anys s'han signat 2.500 contractes indefinits

Els sindicats denuncien que l'ONCE acomiada als treballadors que no arriben a un mínim de vendes al mes | Las Provincias

CSIF i CGT denuncien que l'ONCE acomiada als venedors de cupons que no aconsegueixen vendre un mínim de 4.200 euros al mes, segons informa OK Diario. Aquesta xifra està fixada en l'article 46 del XV Conveni Col·lectiu de l'organització i no arribar a ella significa una falta «molt greu» segons l'article 67 d'aquest conveni. Els empleats de l'ONCE han de vendre un total de 8.400 cupons al mes, a un preu de 50 cèntims cadascun, encara que tenint en compte que els cupons dels divendres són més cars, aquesta quantitat podria reduir-se als 1.400 bitllets mensuals.

El secretari del sindicat CGT València, Adolfo Martínez, afirma que l'organització utilitza aquest fet per així poder acomiadar i sancionar als empleats més vulnerables. «Tenim uns objectius mínims que són 210 euros diaris i si no complim objectius durant dos mesos se'ns pot sancionar amb una falta molt greu i pot arribar des d'un mes sense ocupació i sou, acomiadament o trasllat forçós» desvetlla el secretari general de CGT.

El responsable del sindicat CSIF ONZE, Jerónimo Parell, també considera que «això és un fet i es pot arribar a un acomiadament». De fet, segons explica ja s'haurien produït alguns cessaments o s'hauria «assetjat» perquè aconseguissin la jubilació anticipada. El secretari general de CGT explica que « a València ja s'han acomiadat a dues persones, una d'elles va ser l'acomiadament d'una dona, que per cert, és cega total i l'altre cas és un home que també és pràcticament cec i venia a la porta d'un estanc. En el moment en el qual aquest establiment va començar a vendre els productes de l'ONCE, el treballador va perdre vendes i van començar a amenaçar-lo i a fer-li seguiments diàriament».

Una de les coses que lamenten els sindicats és que «no és el mateix vendre a la Puerta del Sol de Madrid que en un barri perifèric o en un poble» i asseguren que «hi ha molta por, la gent no vol parlar, però nosaltres diem la veritat i tenim proves d'això».

Per la seva banda, l'ONCE ha negat a OK Diario aquestes acusacions i les ha atribuït a les guerres sindicals que hi ha amb motiu de les eleccions per escollir als representants dels treballadors de l'organització. A més,  el portaveu de l'ONCE ha explicat que en el conjunt d'Espanya s'han signat 2.500 contractes indefinits en els últims tres anys, encara que no ha volgut donar a conèixer el nombre d'acomiadaments.


Comentaris

envia el comentari