EN DIRECTE

❄️ Els efectes de la forta borrasca Glòria a Catalunya

ÚLTIMA HORA

🚨 Retards a Rodalies per un atropellament a Barcelona

Els taxistes barcelonins tornen a fer vaga contra d'Uber

La mobilització d'avui inclou una aturada general i una manifestació fins a la delegació del govern espanyol per exigir-li que comenci a actuar contra els vehicles «pirata»
Creix el malestar entre els taxistes de Barcelona | Cedida

 

  

Els taxistes de Barcelona han engegat una aturada de quatre hores aquest dimecres, entre les 10.00 i les 14.00 hores, en el marc d'una convocatòria estatal, per protestar novament  contra la proliferació de vehicles «pirata» que utilitzen aplicacions com Uber o Cabify per oferir serveis de transport. La mobilització inclou també una manifestació, en aquest cas, fins a la delegació del govern espanyol, on esperen ser rebuts per exposar les seves queixes. 

 

Desenes d'entitats del sector han mostrat el seu suport a la protesta per exigir a les autoritats garanties perquè es faci complir la ràtio d'un vehicle de lloguer amb conductor —VTC— per cada 30 taxis o la regularització del temps de feina. L'última gran mobilització a la ciutat va tenir lloc el passat 16 de març, dia en què les manifestacions van acabar amb tensió a l'Ajuntament.

 

Imatge del desplegament policial durant la vaga | Andrés Moreno