IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 El govern espanyol demana al Congrés prolongar l'estat d'alarma durant sis mesos

Els treballadors de La Tagliatella, en peu de guerra per les seves condicions laborals

Els sous són precaris, els obliguen a tirar el menjar en bon estat i han de menjar en restaurants de la competència perquè no poden fer-ho al seu lloc de treball

Restaurante La Tagliatella del Centro Comercial Parque Sur, en Madrid | La Tagliatella

Continua el conflicte entre els treballadors dels restaurants de La Tagliatella i la mateixa empresa. Els sous precaris i les males condicions laborals que denuncien els empleats són el motiu principal de queixa, encara que hi ha uns altres que demostren el poc compromís amb la societat que sembla tenir la cadena de restaurants. Fa pocs mesos, representants sindicals declaraven que l'empresa «tira sistemàticament menjar en perfecte estat a les escombraries mentre deixa a les seves empleades al carrer en les hores entre el torn partit, obligant a les mateixes a menjar al carrer, amb la consegüent despesa que implica, per no permetre'ls romandre en el local entre els torns i consumir els productes descartats per a la venda o els que portin de casa».

En aquest context, els treballadors qualifiquen el problema d'«emergència social» i de «deterioració dràstica dels drets socials i laborals». Uns dels treballadors més afectats per aquestes mesures són els de La Tagliatella del Centre Comercial Parc Sud de Leganés, on, segons recull el diari 'Leganés Activo', «la norma és clara: no hi ha menjar de personal, els plats que s'elaborin per error aniran directament a les escombraries i els descartis es podran menjar, previ permís de la Gerència i en el mateix restaurant», especificant que aquests «descartis» solen ser matèries primeres no cuinades. Per situacions com aquestes, el sindicat CNT ha anat a judici contra l'empresa després de denunciar-los per «vulnerar el dret de representació» perquè no vol reunir-se amb els seus representants per poder negociar aquestes condicions de treball.

De fet, la plantilla del mateix restaurant explica que «és vergonyós que, mentre ells tiren els aliments sense cap impunitat, l'empleada hagi de menjar al carrer a l'espera de tornar a treballar. És una política totalment demencial que mereix ser denunciada públicament». El més paradoxal de tot és que l'empresa sí que dona de menjar als seus directors i encarregats, fent gala d'«una política d'empresa més propera a l'esclavitud que a una relació laboral respectuosa» declaren els representants sindicals.


Comentaris

envia el comentari