Els treballadors del Bicing de Barcelona es declaren en vaga

L'aturada durarà, de moment, quinze dies

El comitè d'empresa de Bicing ha convocat 15 dies de vaga de quatre hores cadascun | Cedida

Els treballadors del Bicing de Barcelona s'han declarat en vaga. L'aturada es farà els dies 12, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 i 31 de juliol. Els treballadors pararan quatre hores cada jornada reivindicativa i han recomanat no fer servir el sistema durant els dies d'aturada. La Confederació General del Treball ha explicat en un comunicat que la plantilla del Bicing porta «deu anys treballant en condicions lamentables». El text també denuncia els salaris baixos dels empleats que no sobrepassen els 950 euros al mes. A més, la CGT també protesta contra els «inacceptables» ritmes de treball que imposa la companyia que consideren «incompleixen les normes de prevenció i el codi de circulació». Els treballadors del Bicing han d'assumir la càrrega de les bicicletes del servei, que pesen uns 23 quilos, en una furgoneta sense rampa. 

Els mecànics, els tècnics de manteniment, els treballadors de les oficines o del centre tècnic es veuran afectats per la vaga. L'empresa que gestiona el Bicing de Barcelona des que es va inaugurar l'any 2007 és Clear Channel. Els treballadors acusen l'empresa i els anteriors alcaldes Jordi Hereu i Xavier Trias d'haver-los abocat a la vaga. Segons els empleats, la proposta d'acord final de Clear Channel és «totalment insuficient» i no compleix les expectatives de la plantilla.

La vaga dels treballadors del Bicing se suma a les ja convocades dels empleats del metro i dels taxistes. Les vagues de metro i Bicing coincidiran en els dies 17, 24 i 31 de juliol. Per tant, es preveuen problemes de mobilitat a la Ciutat Comtal.


Comentaris

envia el comentari