⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Els treballadors d'Eulen convoquen una nova vaga a l'octubre per l'empitjorament de les seves condicions laborals

Els vigilants de seguretat han votat en assemblea contra el resultat del laude i han desconvocat la vaga prevista pel proper divendres
Cues de passatgers per passar el control de seguretat de la T1 durant una jornada de vaga parcial. | CatalunyaDiari.cat

 

Després de desconvocar la vaga prevista pel divendres 8 de setembre, un total de 115 treballadors d'Eulen a l'aeroport del Prat han decidit en assemblea aquest dilluns, 4 de setembre, convocar noves aturades a partir del 6 d'octubre contra l'empitjorament de les seves condicions laborals des de l'inici del conflicte laboral i, especialment, des de l'entrada en vigor del laude de l'Estat. Aquesta vaga consistirà inicialment en aturades parcials. L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, espera que fins llavors Eulen hagi cedit a les demandes dels treballadors i s'hagi posat punt final al conflicte. També ha denunciat, per exemple, que els treballadors, principalment les dones, continuen tenint problemes per poder anar al bany o fer pauses per menjar alguna cosa perquè no s'està implementat el cinquè vigilant per filtre com marca el laude. Giménez també ha anunciat que exigiran la presència d'Aena a les negociacions amb l'empresa perquè és responsable directa de tot el que està passant i fins ara no ha hagut d'assumir cap responsabilitat. Durant l'assemblea, els treballadors han votat unànimement contra el resultat del laude i han acordat desconvocar definitivament la vaga prevista per aquest divendres contra els acomiadaments les sancions a vigilants durant la darrera vaga.

Durant l'assemblea, els 115 treballadors que hi han participat han fet dues votacions separades. Una per rebutjar per majoria absoluta el contingut del laude i l'altre per convocar una nova vaga parcial. Sobre les aturades previstes per aquest divendres, Juan Carlos Giménez ha explicat que han quedat desconvocades perquè l'empresa ha reincorporat els dos treballadors acomiadats i ha deixat sense efecte els expedients oberts a dos vigilants més. Aquest dimarts, 5 de setembre, a les 11 del matí, empresa i comitè es reuniran al Departament de Treball per formalitzar la qüestió.

 

En finalitzar l'assemblea, que s'ha celebrat al Centre de Promoció del Prat de Llobregat durant tota la jornada, Juan Carlos Giménez ha assenyalat que encara que pugui semblar un «contrasentit», la nova vaga reclama que Eulen compleixi tot allò que inclou el laude dictat per l'Estat malgrat que per unanimitat els vigilants han votat en contra del seu contingut. «Ens hem d'agafar al poc que tenim», ha puntualitzat. L'assessor del comitè de vaga ha denunciat que des de l'inici del conflicte laboral, però especialment des de l'entrada en vigor del laude, els coordinadors i càrrecs intermedis de l'empresa, amb l'ajuda de la Guàrdia Civil, estan incrementant la pressió sobre els treballadors «fent-los la vida impossible». «Molts dels temes que havíem denunciat continuen passant i en alguns casos pitjo», ha reblat.