Els veïns de Barcelona decidiran el futur de la ronda de Dalt

Els ciutadans podran escollir entre l'antiga proposta del govern Trias o el nou pla de l'administració Colau

La ronda de Dalt serà reformada en els propers mesos | ACN

Finalment, seran els ciutadans els que decideixin quin futur volen per a la ronda de Dalt. Els veïns hauran d'escollir entre les dues opcions de cobertura de la ronda plantejades. Tal com avança el diari 'Ara', la primera es basa en la reforma que plantejava l'antic executiu de Xavier Trias, que implica el soterrament total de la via i suposa una inversió d'uns 390 milions d'euros. La segona proposta, plantejada per l'actual govern d'Ada Colau, preveu cobrir la ronda només parcialment i suposaria una despesa de 226 milions d'euros. Cal especificar que l'equip de govern anterior només havia arribat a planificar el tram d’Horta-Guinardó i el govern actual ha afegit els trams de Nou Barris i de Gràcia. El cost total amb els dos trams nous pujaria a un total de 333 milions d’euros. 

La diferència principal entre les dues propostes està en el segon tram, entre els carrers de l'Harmonia i el de Karl Marx. La proposta del govern Trias plantejava el soterrament, mentre que l’alternativa del govern actual aposta per construir tres passarel·les a sobre del traçat actual que permetin generar punts de connexió a banda i banda de la ronda. L’executiu ha traslladat les dues opcions als veïns, que aposten per una cobertura completa. «El soterrament implicaria desviar el metro que passa per sota d’aquest tram» va explicar la tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, que va defensar la necessitat de reformar aquest tram perquè «hi viuen veïns que pateixen problemes de soroll quotidià».

El pla de cobertura que planteja el govern municipal actual afecta dos districtes més al marge del d’Horta-Guinardó. A Gràcia es treballarà als barris de Vallcarca i Penitents, amb una cobertura total des del carrer Josefa Rosich fins a l’avinguda Vallcarca, en dos trams diferents. Una primera fins a la carretera de l'Arrabassada, en el qual es podrien ubicar equipaments, i una segona fins a l’avinguda Vallcarca, amb una zona urbanitzada amb arbres i espais verds. 

Projectes a banda, el que sí que és un fet és que les obres entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera començaran el 19 de juliol. Les obres implicaran la reducció d’un carril per sentit durant l’estiu.


Comentaris

envia el comentari