IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els veïns de Sant Antoni han de marxar a altres barris de Barcelona perquè no poden pagar els seus lloguers

El nou mercat de Sant Antoni i l’arribada de nous inversors immobiliaris han encarit els preus

Mercat dominical del barri de Sant Antoni | Cedida

El preu dels lloguers al barri de Sant Antoni de Barcelona s'estan disparant en els darrers mesos. Un lloguer al barri difícilment es troba per sota dels 850 euros al mes i barris tradicionalment més cars, com les Corts, comencen a ser més econòmics. Empreses immobiliàries que antigament comerciaven amb habitatges de luxe en zones exclusives han ampliat fronteres i s'han instal·lat al barri de Sant Antoni. També hi han arribat empreses que ofereixen vendre els pisos al mercat internacional i utilitzar-los com habitatges destinats al lloguer turístic.

A més de l'arribada de gran quantitat d'inversors per fer negoci, l'obertura del nou mercat, prevista per al segon semestre del 2017, ha provocat que s'estiguin apujant considerablement els preus del barri barceloní i molts dels llogaters que porten tota la vida al barri han de marxar a viure a altres punts de Barcelona.


Aquest és el cas de l'Alba Hierro, una noia que ha hagut de marxar del seu pis al carrer de Villarroel perquè li havien apujat el lloguer un 30%. «És impossible trobar un habitatge digne en què paguis menys de 500 euros per persona», sentencia. Per aquest motiu ha fet públic un comunicat a la seva pàgina de Facebook en què explica el seu cas i fa una crida: «si no fem res per aturar-ho, el Sant Antoni que jo conec simplement no existirà». Ara se'n va a viure al pis d'un amic a Sants amb la sensació que «els joves es veuen forçats a ser nòmades».


Comentaris

envia el comentari