Els veïns desallotjats del Poblenou podran tornar a casa en quinze dies

Les esquerdes del seu edifici podrien haver estat causades per la construcció d'un hotel, segons ha declarat l'Ajuntament

Barri del Poblenou de Barcelona | cedida

Els quinze veïns de l'edifici del número 155 del carrer de Llull del Poblenou, afectat per unes esquerdes al soterrani podran tornar a casa en unes dues setmanes després que es realitzi «una intervenció d'urgència» en l'estructura i el peritatge per determinar-ne les causes, segons ha explicat aquest dijous el regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner. A part d'aquesta solució a curt termini, l'edifici s'haurà de rehabilitar. Pel que fa als disset veïns dels immobles contigus, segurament podran passar el cap de setmana a casa, un cop s'hagi comprovat que les finques no estan en perill.

  

La raó per la qual un dels murs de càrrega de l'edifici del 155 ha baixat uns 20 centímetres –fet que ha provocat les esquerdes– és la desaparició de sorra del nivell freàtic. Ara, cal esbrinar què ha causat aquest buit. «Hi ha una certa sensació que la causa pot ser [la construcció de] l'hotel», ha apuntat Montaner, que ha avisat que, en cas que fos així, s'hauria de «revisar totalment» el projecte.

La solució d'urgència per a l'edifici del Poblenou on aquest dimecres van aparèixer unes esquerdes consistirà a omplir amb formigó el buit d'entre 40 i 50 que ha causat la desaparició de la sorra i a apuntalar l'edifici. L'Ajuntament preveu que aquests treballs es puguin completar en una setmana i caldran alguns dies més per esclarir les causes que han eliminat la sedimentació. El consistori barceloní va aturar de manera cautelar aquest dimecres les obres dels dos hotels que s'estan construint al solar de davant fins a esclarir què ha passat.


Comentaris

envia el comentari