Els vuit hàbits que espatllen el teu cotxe i tots fem malament

Ens poden semblar inofensius però aquests hàbits escurcen, realment, la vida del teu cotxe
Un home treballant de mecànic. | Laia Solanellas

 

Molts conductors hem agafat aquests mals hàbits que perjudiquen a poc a poc la vida del nostre vehicle. Seguint aquests consells i adaptant-los al nostre dia a dia, evitarem que haguem de visitar al nostre mecànic més del compte o que el nostre cotxe ens deixi tirats en al pitjor moment.

 

 
 

Excite.es

 

El més típic és, sens dubte, l'abús de l'embragatge. Sol ser un dels elements més castigats del cotxe. El fet que funcioni per fricció fa que es desgasti cada vegada que el trepitgem. El millor és separar el peu de l'embragatge i acostar-lo cada vegada que vulguem canviar de marxa. I, sobretot, no tenir-lo trepitjat de continu si estem deixant caure el cotxe o decelerant. Baixem o pugem la marxa i ja està.

 

 

Excite.es

 

Maniobrar el volant amb el cotxe quiet. És alguna cosa que fem molt sovint en aparcar. Aquesta acció produeix un desgast excessiu dels pneumàtics. Les rodes poden deformar-se ja que estan girant parades amb més d'una tona de pes sobre elles, la qual cosa també afecta a la suspensió. A més de produir-se un desgast a la cremallera de direcció.

 

 

Excite.es

 

No fer cas a les llums del quadre de comandament no solament és dolentíssim per al cotxe, sinó que pot posar la nostra vida en risc. Alguns d'aquests problemes són lleus, però d'altres, poden indicar fallades molt greus, com que el motor s'està sobrecalentant, per la qual cosa podria acabar en flames. En cas de veure una d'aquestes llums encesa, atura't al més aviat possible i revisa el manual del cotxe fins a trobar el que t'està volent dir. A continuació, actua en conseqüència portant el cotxe al taller més proper, o cridant a una grua si el problema indicat és de molta gravetat.

 

 

Excite.es

 

No parar atenció als pneumàtics és un altre de els mals hàbits que més es repeteixen. Si no ens fixem, podem estar conduint amb els pneumàtics gastats, desequilibrats o amb una pressió inadequada. El risc d'accident es multiplica en aquests casos i afecta a altres elements del cotxe com els frens i la suspensió.

 

 

Excite.es

 

Alguna cosa que ens pot semblar inofensiu i que no ho és, és el fet de no rentar el cotxe amb la freqüència suficient. La pintura s'anirà tornant pàl·lida i descolorida.

 

 

Excite.es

 

Una de les claus que accelera l'envelliment del vehicle sol ser la falta d'un correcte manteniment. Un manteniment regular del cotxe ha d'incloure el canvi d'oli, filtres, així com els líquids.

 

 

Excite.es

 

La conducció agressiva és una de les coses que més contribueix al desgast del nostre cotxe. Els acceleraments innecessaris, els canvis de marxa bruscs i les frenades brusques no fan cap bé al nostre cotxe.

 

 

Excite.es

 

El mal ús dels frens també és perjudicial per al nostre vehicle. L'abús del fre pot provocar un desgast en els discos i pastilles. Hem de procurar utilitzar el fre motor quan anem cara avall baixant de marxa i deixant que aquesta retingui el cotxe.