Sergio Ramos i Pilar Rubio

«Em dol»: El futur de Pilar Rubio i Sergio Ramos, lluny d'Espanya

El central viu la seva etapa més difícil com a professional per les lesions, la seva renovació i el fet que Luis Enrique no compti amb ell

Si alguna cosa té la competició, i l'esport en general, és que tot i que reconeguin la memòria de dels grans, la màxima la marca sempre l'actualitat. Més encara quan aquest esport posa a 22 jugadors a córrer per un camp darrere d'una pilota, com és el cas del futbol. En concret, aquest és capaç de posar el millor jugador del món a l'altura d'un suplent de tercera regional en menys de dues setmanes. Prova d'això és Sergio Ramos, que viu possiblement la seva etapa professional més difícil des que va patir una lesió al bessó esquerre i al qual a mesura que passen les hores se li situa més a prop de la porta d'embarcament una nova aventura.

Si bé fa tot just un any tot apuntava que el destí del capità era retirar-se del Reial Madrid i passar a l'elenc de campions que acumula el club blanc, ara la seva retirada sembla que s'ha fet pública. Des del gener, el merengue  només ha disputat dos partits i, tocat per la lesió al bessó que l'havia apartat dels terrenys de joc, va decidir forçar contra el Chelsea. Tot seguit va caure malalt de coronavirus, i just quan semblava que Zinedine Zidane comptaria amb ell per a l'últim tram de la temporada, va patir una tendinitis al múscul semimembranós de la mateixa cama després de jugar cinc minuts amb la Selecció. Aquest cúmul de desgràcies ha coincidit en un ambient de tensió entre ell i el president del Reial Madrid, Florentino Pérez, a causa de la renovació del central.

Un contracte de llegenda

Al club de la capital espanyola hi ha una premissa des de la segona etapa en què Florentino s'ha postulat com a president del conjunt blanc, i és que cap jugador de més de 30 anys renova per una durada superior a una temporada. Això sí, si demostra un alt rendiment, se'l renovarà cada any.

Explicar aquesta premissa a un capità que porta més de 14 anys en un club és complicat, i és que en aquest tipus de negociacions l'orgull pesa molt, però les condicions també. D'una banda, a causa dels problemes econòmics generats al Reial Madrid per la pandèmia, Florentino pretenia que el jugador renovés per un any, com ho ha fet el croat Luka Modric.

A l'altre costat de la taula s'asseia Ramos amb la intenció de renovar almenys per més d'una temporada. Segons han apuntat diferents mitjans esportius, el central té molts candidats, entre els quals hi ha el Manchester United, el Paris Saint Germain i potser un altre de més exòtic.

Tot molt complicat

El problema és que la situació s'ha enquistat fins a tal punt —ja que l'oferta del Reial Madrid es coneix des del mes de novembre— que sembla que les postures no arriben a un acord, i si aquesta és la resolució final, el jugador quedarà lliure el mes de juny. Per si fos poc, a la complicada situació que està vivint amb el seu club, cal afegir la llista de convocats per a l'Eurocopa 2021, en què Luis Enrique tampoc ha comptat amb ell.

Davant el cúmul de notícies dolentes, el jugador s'ha pronunciat a les xarxes socials sobre la situació.

De tot això és capaç el futbol. Des d'elevar fins al cel un jugador que marca un gol al minut 93 per a convertir-lo en llegenda d'un equip, i que un parell de temporades més tard sembli que no pot ni portar les pilotes al vestidor. L'única cosa que pot esperar l'afició madridista és que tot quedi en una mala ratxa i que Sergio Ramos torni a portar el braçalet de capità la propera temporada.