IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Una emprenedora brasilera guanya 14.000 euros al mes amb uns bikinis de cinta aïllant

La dona s'ha muntat un solàrium a casa seva, on atén 20 clients cada dia

El bikini de cinta aislante deja una mejor marca
El bikini de cinta aïllant deixa una millor marca | Erika Bronze

Erika Martins, coneguda a Brasil com Erika Bronze, s'ha convertit en una de les dones més famoses de Rio de Janeiro. En un país on es ja es troben a 30 graus ─l'estiu comença el 21 de desembre─, ha sabut aprofitar la situació per muntar un solárium a la terrassa de casa seva que li permet guanyar més de 14.000 euros al mes, tal com explica ‘El confidencial’. Al país carioca, la marca del bikini és molt important i per a això s'està posant de moda utilitzar vestits de bany fets amb cinta aïllant.

«Prendre el sol a la terrassa és una cosa típica per les dones de l'extraradi, que viuen molt lluny de les platges. Utilitzar el bikini de cinta aïllant és un clàssic. Totes les dones suburbanes ho han fet alguna vegada. Jo de petita no tenia diners per comprar-me un vestit de bany. Llavors agafava d'amagat el rotllo de cinta aïllant del meu pare i em feia el meu a mida», explica Erika. « Amb el temps, em vaig enganxar a la cinta aïllant perquè deixa una marca perfecta, i les meves amigues també. Un dia em vaig adonar que podia guanyar diners amb això i vaig muntar un spa a la terrassa de casa. Avui atenc prop de 30 dones per dia, és a dir, més de 200 per setmana, i guanyo una mitjana de 55.000 reals nets mensuals (14.600 euros). L'estiu passat vaig rebre prop de 3.500 dones», assegura.Entre la pobresa generada a Rio de Janeiro per la corrupció, la crisi del sector petrolífer i la fi dels grans esdeveniments esportius, el negoci d'Erika creix cada vegada més. «Porto més de 12 anys amb el solárium. L'any passat vaig penjar un vídeo en Instagram i l'endemà el meu compte i el meu Whatsapp s'havien col·lapsat. Semblava que tothom volia conèixer el meu spa. Des de llavors, el negoci no ha parat de créixer», explica aquesta empresària de 35 anys i mare de tres fills. De fet, l'empresa ha crescut de tal forma que ja compta amb dues empleades als despatxos i quatre més que donen assistència a les clientes controlant els temps d'exposició al sol, mullant-les amb mini-dutxes, hidratant-les amb aigües i sucs i passant-los el broncejador.

Erika elabora su propio bronceador con manteca y urucum
Erika elabora el seu propi broncejador amb llard i urucum | Erika Bronze

 

Precisament, aquest producte és un altre dels secrets de l'èxit del negoci d'Erika. Ella mateixa elabora el seu propi broncejador, aprovat per l'Agència Nacional de Vigilància Sanitària de Brasil, elaborat amb llard i urucum, un colorant natural usat a la gastronomia brasilera i conegut per les seves propietats diuréticas, antibacterianas i astringents. «A mi sempre m'ha agradat prendre el sol i sempre he llegit molt sobre la composició de les cremes solars més cares que hi ha al mercat. Fins que vaig inventar la meva pròpia fórmula que permet un bronzejat perfecte, sense cremades i sense que la persona s'espelli. De tant llegir m'he tornat gairebé bioquímica», bromeja l'emprenedora, que té la supervisió d'un dermatòleg.El negoci té tant èxit que ja ho estan intentant implantar en altres llocs de Brasil. «Al principi em feia ràbia que copiessin la meva idea. Ara prefereixo pensar que altres dones s'inspiren en mi. Moltes són mares com jo o fins i tot àvies, que necessiten treure endavant a les seves famílies. Algunes fins i tot m'escriuen per demanar-me consell o per mostrar-me els seus spas. Hi ha mercat per a totes», explica Erika, que va un pas per davant. La seva última idea ha estat organitzar un concurs de marques de bikini. «Com a primer premi regalo una moto. El segon premi és una piscina de fibra i el tercer és el material per construir la seva pròpia terrassa a casa seva», desvetlla.I és que, si les europees intenten dissimular les marques que deixa el bikini, per les brasileres és una cosa molt important: «És molt sensual, els homes flipen amb aquesta marca. I nosaltres sortim d'aquí amb l'autoestima pels núvols. Jo crec que les dones dediquen tanta energia a aconseguir una marca perfecta perquè saben que van a seduir els homes. Ells són els que realment estimen la marquinha», explica una clienta.


Comentaris

envia el comentari