Un empresari rebutja els clients independentistes als seus creuers i després demana disculpes

Luis Pineda s'ha vist obligat a demanar disculpes davant l'allau de crítiques

Luis Pineda, empresario español
Luis Pineda, empresari espanyol | EL ESPAÑOL

 

Luis Pineda és l'empresari de solterosdeviaje.com que recentment va sembrar la polèmica per fer signar als seus clients un contracte que no va agradar gaire. En aquest paper, els clients havien de signar que no tenien res a veure amb l'independentisme català, tot i que segons afirma l'empresari, ho va fer per motius aliens a la política.

«Acollint-nos al nostre dret d'admissió, hem decidit que, fins que la situació política i social a Catalunya no es normalitzi, només acceptarem persones d'aquesta comunitat que signin un document on manifestin que no comparteixen les idees separatistes», diu el document del qual es fa ressò 'Ara'.

Forçat a rectificar

Sense aquest document no es podia pujar a cap dels seus vaixells, tot i que alguns clients van considerar que era una mesura exagerada. Luis manifesta que alguns catalans que van viatjar en els seus creuers «s'autoexcloïen» del grup i mostraven actituds irrespectuoses.

Uno de los cruceros que gestiona el empresario
Un dels creuers que gestiona l'empresari | Viajes para Singles

 

Quan la notícia es va estendre per les xarxes socials, l'empresari va rebre milers de queixes per exigir el contracte, algunes d'aquestes dels seus proveïdors més propers. Finalment, Luis es va veure forçat a publicar una rectificació: «Davant la il·legalitat d'exigir a una persona que manifesti les seves idees polítiques, únicament qui vulgui aportar el document escrit ho podrà fer».

«Assumeixo i comprenc que el comunicat enviat via butlletí d'informació el dia 14 va ser totalment desafortunat i equivocat tant en la fórmula com en la forma dins de la crispada situació social actual. No valen excuses, em vaig equivocar», es pot llegir al web de l'empresa.

Incident durant un creuer a Noruega

Fa alguns anys, l'empresari es va veure esquitxat per un succés durant un dels seus creuers a Noruega. Un grup de clients va treure una estelada, la bandera independentista de Catalunya. A Luis el va molestar que alguns passatgers estrangers es fessin fotos amb ella, pel que va decidir instaurar la mesura del contracte. «Encara que llavors vam pensar que podia ser un incident anecdòtic, temíem que ara es pogués repetir», afirma.


Comentaris

envia el comentari