Encara no té els 50 anys i ja és la dona més rica d'Espanya

Es tracta de Sandra Ortega, l'hereva de l'imperi tèxtil d'Inditex d'Amancio Ortega

La única imagen de Sandra Ortega fue tomada durante el funeral de su madre.
L'única imatge de Sandra Ortega va ser presa durant el funeral de la seva mare. | CatalunyaDiari.cat

La dona més rica d'Espanya té una fortuna xifrada entorn dels 6.500 milions d'euros i encara no ha complert els 50 anys. Es tracta de la filla d'Amancio Ortega –amo de l'imperi d'Inditex—, Sandra Ortega Mera. Ella és la segona accionista de l'imperi tèxtil del teu pare.

La que segons 'Forbes' és la dona espanyola més rica, té 49 anys i va néixer a La Corunya. Sandra és la filla major del fallit matrimoni entre el milionari gallec i Rosalía Mera. A diferència de la seva germanastra, Marta Solo, la vida d'ella s'allunya del focus mediàtic. L'hereva de l'imperi es perfila així com una persona més simple i discreta, però amb una forta capacitat per rendibilitzar els seus negocis. Segons informa 'El Español', encara que es tracta de la dona de més rica d'Espanya, ella no fa grans exhibicions de la seva riquesa: condueix el seu vell Renault, manté el seu cabell tenyit de vermell i s'allunya de l'ús de les marques.

Tal com publica 'Okdiario', la filla gran d'Ortega, malgrat no acumular la popularitat de Marta, sí que rep un major percentatge del pastís d'Inditex. El seu pare té el 59% de les accions de la companyia, un patrimoni que en cas de la seva defunció es repartirà entre els seus tres fills: cadascun obtindria un 19'7%. Part de les accions de Marcos, que es veuen afectades per la paràlisi cerebral que pateix, passen a ser de Sandra. A més, després de la mort de la seva mare –que li va deixar un 5% de les seves accions— la suma de tot la transformen en la veritable hereva de l'imperi amb més d'un 20% (del que gaudeix la seva germana). Actualment, la dona més rica del país està casada amb Pablo Gómez, fruit d'aquest matrimoni són els seus tres fills: Martiño, Antía i Uxía.

Tot i que gran part de la riquesa espanyola es concentra en els Ortega, cal recordar que no són els únics noms espanyols que computen dins de la llista de 'Forbes'. Altres famosos que es poden veure són: L'amo de Mercadona, Juan Roig (amb 4.800 milions d'euros), l'amo d'Iberostar, Miguel Fluxá (amb 3.600 milions) i el president de Ferrovial, Rafael del Pi (2.900 milions).


Comentaris

envia el comentari