IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

EnComúPodem-CatComú preveu presentar-se sola i amb Domènech de candidat

La Coordinadora de CatComú aprova la candidatura a l'espera de la consulta interna de Podem

Pablo Iglesias y Ada Colau
Pablo Iglesias i Ada Colau | CatalunyaDiari.cat

CatComú ha apostat per presentar-se a les eleccions del 21-D en una candidatura conjunta amb Podem, que es digui EnComúPodem-CatComú, i amb el coordinador general de la formació, Xavier Domènech, de cap de llista, ha anunciat la seva portaveu, Elisenda Alamany, aquest diumenge en roda de premsa. Així ho ha decidit la Coordinadora Nacional del partit, malgrat que ho haurà de ratificar l'Assemblea General de la formació el dissabte 11 i també està subjecte al resultat de la consulta interna que està realitzant Podem per presentar-se a les eleccions en una candidatura al costat de CatComú.

 

Ha defensat que Domènech «és la millor persona que representa l'esperit dels 'comuns'» i del catalanisme, i que no són unes eleccions normals, per la qual cosa creu que els partits sobiranistes han de presentar-se per separat però amb punts comuns, com la llibertat dels consellers cessats i dels dirigents de l'ANC i Òmnium, així com la nul·litat de l'article 155.

Ha destacat que plantegen aquestes eleccions «per passar pàgina dels vells blocs cap als nous consensos» i situar damunt de la taula una agenda constituent, que serveixi com a consens del catalanisme polític, ja que creu que està àmpliament compartida. «Volem construir ponts en el catalanisme polític, és el que ara necessita el país», ha reivindicat Alamany.

DOMÈNECH, CANDIDAT

Ha explicat que Domènech «fa un pas al davant» per ser cap de llista d'aquesta candidatura i que valoren que ho hagi acceptat, ja que considera que representa la transversalitat dels 'comuns'. Alamany ha definit Domènech com la persona que «exemplifica poder passar pàgina dels vells blocs, dels fulls de ruta que han portat a la frustració» a Catalunya, i ha expressat la necessitat que hi hagi noves cares per realitzar el canvi polític que cerquen.

 

REBUTJA UNA LLISTA UNITÀRIA

Alamany ha rebutjat que CatComú formi part d'una llista unitària entre tots els partits sobiranistes, com han defensat algunes formacions, ja que creu que «despolititzaria de nou el conflicte» entre l'independentisme i l'Estat. També ha descartat que les eleccions es converteixin en un plebiscit sobre la independència de Catalunya: «Creiem que Catalunya ja ha estat sotmesa a massa plebiscits últimament. És hora de passar pàgina d'aquests plebiscits i de trobar punts en comú des de la diversitat». Així mateix, ha assegurat que de moment CatComú no està valorant cap pacte postelectoral, però que cercaran punts en comú amb altres forces polítiques.


Comentaris

envia el comentari