IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

És pare de tres fills i marit d'una dona violada, així desafia els violadors del món

Ens dóna un punt de vista diferent

Imatge del pare i els seus fills. Foto: Cedida

 

Fa uns dies us vam explicar el cas de la carta que va escriure una noia al seu violador, Brock Turner.  Poc després, el pare d'aquest va sortir al pas i va denunciar que «és un preu molt alt a pagar per 20 minuts d'acció. El fet que ell ara sigui conegut com un violador per tota la vida l'afecta en tots els sentits. El lloc on viurà, la família, la feina i la manera de relacionar-se amb persones i organitzacions. Sent el seu pare, sé que la presó no és el càstig adequat per ell». Finalment la pena no va ser aplicada al jove. Ara, un home ha volgut explicar el seu punt de vista i vol donar una lliçó a tots els violadors del món. Ell és marit d'una dona violada i té tres fills.

«¿Un preu alt? L'Everest és alt. Totes les emocions que la víctima de Turner sent i sentirà per sempre són altes. 6 mesos a la presó és una pallassada. Els "20 minuts d'acció" que el pare de Turner minimitza, perseguiran la víctima per a la resta de la seva vida. Per a ell, poden haver estat uns 20 minuts de "desordre", però per a ella, l'impacte d'aquests 20 minuts la turmentarà en cada faceta de la seva vida, per l'eternitat. En la seva carta, la víctima de violació assenyala que no recorda la nit en què Brock la va penetrar i va deixar abandonada darrere d'un contenidor. Però el que aviat sabrà és que el seu cos no la deixarà oblidar-ho. Sé això perquè sóc marit d'una dona víctima de violació.

Alt serà el temps, l'energia i els recursos monetaris que aniran darrere del que Brock ha fet. Desfer és la paraula incorrecta, el que ell ha fet mai es podrà desfer. Podrà ser rebobinat, treballat, processat, i tornat a treballar. Però desfet, mai. Quan jo toco a la meva dona, després de 13 anys de la seva violació, ella té una resposta involuntària i immediata de defensa. Encara que no ho vulgui, el seu cos recorda el que la seva ment no. El desig sexual no va existir durant anys. Per anys no vaig entendre per què ella no em desitjava a mi com jo la desitjava a ella. Però no és que no volgués, és que no podia. El trauma que va experimentar va fer que el seu cervell associés el sexe amb el perill.

Com a pare de tres fills, puc entendre el dolor que sorgeix quan un nen pren una mala decisió. Però violar no és només una mala decisió. La violació és un acte intencional de fer mal a un altre ésser humà. La violació és un abús de poder. Jo estimo els meus fills amb tot el meu cor, però si ells algun cop violen a una dona, no els defensaré de la manera en què Dan Turner va defensar al seu fill. No minimizaré l'impacte d'un trauma sexual, no ho faré. Però no hauré de fer-ho perquè no els he criat per ser capaços de destruir-li la vida a una altra persona.

El 25 per cent de les dones són víctimes d'abusos sexuals. Això vol dir que el 25 per cent dels pares no està sent capaç d'educar correctament als seus fills. Amb raó les dones li tenen tanta por als homes; una de cada quatre ja ha estat atacada per un home. Això no està bé. Estem fent un excel·lent treball en lliurar precaucions a les dones en cas que es vegin embolicades en situacions de perill, però ja és hora que ataquem l'arrel del problema. Hem de criar els nostres fills millor que la generació abans de nosaltres.

Penso llegir la carta de la víctima de Turner als meus fills quan siguin prou grans per entendre el punt darrere de la meva intenció. Serà una conversa incòmoda? Sens dubte. Però és crucial tenir-la. Ells necessiten entendre l'impacte emocional que el sexe té en la dona involucrada. El sexe sempre és intencional. No amagaré la responsabilitat social de criar millors fills. Els meus nens seran els que s'aturaran per defensar a la resta, no a ferir-los. I quan s'equivoquin, han de ser prou humils per admetre que hi va haver alguna cosa que van fer malament. I, que Déu no ho permeti, si mai violen a un altre ésser humà, ells tindran responsabilitat absoluta sobre els seus actes, sense importar el que això costi».


Comentaris

envia el comentari