Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

És possible cobrar el subsidi per a majors de 55 anys després de la RAI?

El subsidi per a majors de 55 anys és una ajuda que es pot cobrar fins a l'edat de jubilació i per poder accedir a ell cal complir els següents requisits
Imatge d'arxiu d'una oficina de treball. | Cedida.

El subsidi per a majors de 55 anys és una ajuda que es pot cobrar fins a l'edat de jubilació i per poder accedir a ell cal complir els següents requisits: estar a l'atur, tenir 55 anys o més i haver esgotat la prestació d'atur, tenir acumulats quinze anys de cotització (dos d'ells durant els últims quinze anys), no tenir ingressos superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional i que les rendes familiars tampoc superin aquest límit. Per últim, també cal signar el compromís d'activitat, tal com explica la pàgina citapreviainem.es.

Pel que fa a la Renda Activa de Inserció (RAI), es tracta d'una ajuda que es pot percebre durant un màxim de ters anys i va destinada a col·lectius que presenten dificultats per trobar feina, i entre ells hi ha els aturats de llarga durada majors de 45 anys. Una pregunta que pot sorgir als beneficiaris d'aquesta ajuda és si quan s'esgota és possible sol·licitar el subsidi de majors de 55 anys. La resposta és que no pot fer-se el pas automàtic d'una a l'altra perquè s'ha d'haver esgotat una prestació contributiva (atur) o un subsidi ordinari tenint complerts els 55 anys.

Que s'hauria de fer doncs per poder demanar el subsidi per a majors de 55 anys? En el cas d'estar cobrant la RAI o haver esgotat i complir tots els altres requisits excepte el d'haver esgotat l'atur o un subsidi, un aturat podrà accedir al subsidi si troba una feina per compte aliè que li permeti cotitzar com a desocupat com a mínim 90 dies (tres mesos). En finalitzar aquests 90 dies com a mínim de cotització i sempre que la feina s'acabi per fi de contracte, acomiadament, etc, és a dir , que no sigui per voluntat del treballador, l'aturat es trobarà en el que es coneix com a «situació legal per desocupació», i amb aquests 90 dies cotitzats ja podrà demanar el subsidi per a majors de 55 anys.