Es presenta un programa que ajuda a trobar feina a les parelles dels investigadors

Barcelona Global compta amb catorze parelles inscrites

Un dels laboratoris d'IrsiCaixa | CatalunyaDiari.cat

Les oportunitats laborals no s’han de deixar perdre mai. Molts joves catalans han optat per marxar a altres països europeus per poder treballar, ja que a casa nostra no han aconseguit el lloc laboral que esperaven en acabar els estudis. Hi ha un perfil de treballador i investigador diferent, també: aquells que fan el trajecte contrari dels nostres joves. És a dir, persones d’altres països que venen a Catalunya a buscar feina i noves oportunitats. És el cas de molts investigadors que estan cridats a les universitats catalanes, sobretot de Barcelona, per endegar projectes i investigacions. No tothom, però, decideix abandonar la família per una feina. Per aquest motiu s’ha creat Barcelona Global, un programa que ajuda les parelles dels investigadors que vinguin a viure a la capital catalana a trobar feina a Barcelona.

Tal com recull ‘El País’, Gian Gaetano, investigador italià, va optar per venir a Barcelona amb la seva parella perquè va trobar feina a la capital catalana com a cap del grup de funció Gènica i Evolució del Centre de Regulació Genòmica (CRG). Fa set anys que viu a Barcelona. Abans vivien a Anglaterra i van decidir a traslladar-se «pel clima, l’ocupació i l’estil de vida». Ara, a més, hi ha un fet clauclau que ajuda a fer aquest pas a aquest perfil de persones: l’associació privada Barcelona Global va presentar divendres un programa de suport a la inserció laboral per a les parelles dels investigadors. L’objectiu d’aquesta «recerca de talent» és incentivar els investigadors perquè s’instal·lin a la ciutat catalana. Donen l’oportunitat laboral d’inserir les seves parelles perquè facin el pas a viure a la ciutat comtal. Aquest programa va dirigit a alts càrrecs investigadors, que és un perfil de persona que té una edat per formar i consolidar la família.

El programa Barcelona Global compta amb dos tipus d'assessors. Un ‘talentist’ que ajuda la persona en qüestió a «adaptar el seu perfil professional a les característiques de Barcelona», i un mentor que fa un seguiment i acompanyament en el procés de trobar el lloc professional més adequat. Des del programa, però, insisteixen que no busquen feina a la gent, sinó que ajuden la gent a trobar-ne. Barcelona Global ja compta amb catorze parelles inscrites.


Comentaris

envia el comentari