Escalfar el menjar en recipients de plàstic com els 'tuppers' pot causar càncer

Diversos investigadors britànics ho han assegurat en un nou estudi
Escalfar al microones menjar en recipients de plàstic pot causar problemes per a la salut. | Cedida.

 

Un equip d'investigadors britànics, membres de la 'Cancer Research UK' —Recerca del Càncer al Regne Unit—, va assegurar en un informe que els productes químics utilitzats en la fabricació d'envasos i recipients de plàstic es filtren als aliments que són exposats a temperatures altes, com les d'un microones o, fins i tot, les d'un rentavaixella.

 

Segons publica el 'Daily Mail', l'informe demostra la perillositat del plàstic com a material protector dels aliments i s'adverteix del seu perill després d'haver adoptat una posició bastant escèptica durant els últims anys.

Greus problemes de salut 

Malgrat no esmentar què passa amb els plàstics que s'exposen a temperatures normals o fredes, els investigadors alerten del perill d'utilitzar aquest tipus de recipients a altes temperatures, així com ficar el menjar acabat de fer en aquests envasos, ja que es provoca una degradació i despreniment dels seus productes químics. 

 

Entre els principals problemes que pot derivar-se d'aquest despreniment dels productes químics es trobarien diversos problemes de salut, com la pèrdua de la fertilitat o l'aparició de càncer. En dones embarassades, també podria perjudicar el desenvolupament del fetus.

 

Recalentar la comida en recipientes de plástico puede ser peligroso para la salud

Escalfar el menjar en recipients de plàstic pot ser perillós per a la salut. | Cedida

 

Els productes químics que es podrien ingerir

Els investigadors anglesos senyales el 'Bisfenol A' com el producte químic que provoca major preocupació entre els científics. Aquest element, àmpliament utilitzat en la fabricació de plàstic, imita els efectes de l'Estrogen —l'hormona sexual femenina— al cos humà. Per aquest motiu, els investigadors han relacionat el Bisfenol A amb el càncer de mama o de pròstata. 

 

No obstant, i per evitar la seva filtració, els experts recomanen escalfar el menjar en recipients de vidre o ceràmica. 

El 'tupperware', un dels recipients més perillosos 

Un dels costums més estesos entre la població espanyola és l'ús del denominat 'tupperware', sigui per guardar o emmagatzemar el menjar o, fins i tot, per ficar el menjar dins i poder-t'ho a la feina, a l'escola i a molts altres llocs. 

 

Segons els investigadors britànics, el 'tupper' està fabricat amb materials que contenen Bisfenol A  i, a més, són un dels recipients més proclius a ser escalfats amb menjar, ja que molts prefereixen menjar directament del recipient per no embrutar els plats o no carregar amb ells a la feina.

 

Muchos españoles llevan la comida al trabajo en un 'tupper' que luego recalientan junto a la comida

Moltes persones porten el menjar a la feina amb 'tuppers'. | Cedida

 

No fiquis els coberts al rentavaixella 

Un gest tan quotidià com ficar els coberts al rentavaixella també podria comportar el despreniment de substàncies químiques que més tard passarien a les mans, al menjar i a la boca.

 

Segons mostra un estudi publicat a la revista 'Environmental Health Perspectives', dins del rentavaixella el 95% dels utensilis de plàstic es fa menys estable i les seves partícules poden passar als aliments després de ser rentats.

Los expertos recomiendan no meter los cubiertos de plástico en el lavavajillas

Els experts recomanen no ficar els coberts de plàstic dins del rentavaixella. | Cedida


Comentaris

envia el comentari