Don Felipe y Doña Letizia mantienen una videoconferencia con responsables de la Organización Mundial de la Salud. Palacio de la Zarzuela. Madrid 08/04/2020

Escàndol Reial: Tots els comptes de Felip i Letícia, a la llum

Els monarques han desemborsat una gran quantitat de diners

Fa uns quants anys que la monarquia espanyola es va deteriorar com mai abans ho havia fet a causa del Cas Nóos, que va tacar la imatge de la Casa Reial. Arran d'això, es van prendre diverses mesures.

A conseqüència d'això, es va promulgar la Llei de transparència de la Corona, és a dir que, des de llavors, es desglossen totes i cadascuna de les despeses de Zarzuela que es financen amb la partida que surt dels pressupostos generals.

Ara, en plana crisi per culpa del coronavirus, s'ha revelat una despesa important de Letícia i Felip, quelcom que generarà un nou escàndol, ja que donades les circumstàncies actuals potser no era el moment adequat.

Aquest capritx es tracta d'un àlbum complet en el qual apareixen els membres de la Família Reial per separat i junts, amb roba de carrer i amb roba elegant, un àlbum complet on hi ha tota classe de fotografies preses per Estela de Castro.

La xifra d'aquest àlbum és realment escandalosa, segons 'Cotilleo': la Casa Reial ha pagat ni més ni menys que 31.157,50 euros en concepte de «producció de retrats». Per si no n'hi hagués prou, a aquest desemborsament se li sumen d'altres, també realment cars.

'Cotilleo' ha tret a la llum la xifra que Zarzuela ha desemborsat només per contractar càtering i celebrar àpats. En total, des de l'últim trimestre del 2019 fins a avui, la Casa Reial s'ha gastat més de 65.000 euros només per això.

Totes les despeses de Felip i Letícia

Veient les despeses, és evident que Letícia i Felip manegen un autèntic dineral, ja que hi ha moltes més despeses sorprenents, com la de «subministrament de premsa i revistes en format paper per al palau de la Zarzuela», cosa per la qual han pagat 104.000 euros.

Com en totes les famílies, la Casa Reial també paga la xarxa mòbil i altres despeses diverses, el que és alarmant és veure que Letícia i Felip han destinat 60.500 euros al «servei de comunicacions mòbils segures», a més de 20.999,55 euros pel «sistema d'emmagatzematge i intercanvi segur d'arxius» i 30.000 euros en «enviaments postals internacionals de cartes i targetes postals».

Aquestes són les principals despeses que ha desgranat 'Cotilleo', unes factures que no passessin desapercebudes, ja que la gran majoria són completament desorbitades.