Nou escoles de La Garrotxa obligades a retirar agendes amb llaços grocs

Una família denuncia l'aparició impresa del símbol a l'interior del material didàctic

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La polèmica dels llaços grocs ha arribat als centres escolars. A la Garrotxa, Girona, fins a nou institucions educatives s'han vist obligades a retirar les agendes entregades als estudiants perquè aquestes duien impreses, a peu de pàgina, el símbol solidaritzant amb els polítics presos.

La decisió ha estat presa per Departament d'Ensenyament de la Generalitat, després que una família presentés formalment una queixa per l'edició que s'havia entregat als seus fills. La mateixa havia estat desenvolupada pel Parc Natural de La Garrotxa.

«La inspecció ha instat els centres a procedir a retornar a les famílies les agendes sense el llaç groc», ha detallat el divendres a la tarda un portaveu de la mencionada conselleria de la Generalitat, afirmant que la mesura ja havia estat aplicada entre els centres implicats.

Llibertat en l'elecció del material didàctic

El Departament d'Ensenyament ha recordat que el material educatiu que cada centre entregui als seus alumnes ha estat decidit pel mateix personal de la institució. D'aquesta manera, han recordat que les mateixes treballen amb total llibertat d'entregar els formats que considerin oportú.

L'agenda anava destinada per alumnes de primària i secundària, amb una versió adaptada pels estudiants segons el nivell. A l'interior de la mateixa s'hi inclouen el calendari, bloc de notes, directori de números telefònics i pàgines informatives sobre el parc natural.

Incògnita sobre la revisió de l'agenda

Un dietari recuperat del curs 2015-2016, editat pel mateix Parc Natural La Garrotxa, recull que el material va ser supervisat per un comitè tècnic, el qual estava format per «docents dels diferents centres educatius» de primària i secundària.

No obstant això, apareix el dubte de si l'agenda retirada dels centres escolars havia estat sotmesa a algun tipus de control. El Departament d'Ensenyament s'ha refusat a concretar si aquesta havia estat revisada per actors similars als anteriorment mencionats.

De la mateixa manera, la Generalitat tampoc ha precisat el nombre d'agendes que s'havien distribuït entre els estudiants. En aquest sentit, s'han limitat en assegurar que «ja s'havien tornat totes», donant la polèmica per finalitzada.

Tampoc ha donat informació complementària el Consell Comarcal de La Garrotxa, que ha rebutjat la possibilitat d'ampliar la informació, impedint així aportar dades que permetessin concretar el desenvolupament dels fets mencionats.


Comentaris

envia el comentari