Escoles i instituts de Catalunya hauran de tenir un pla contra l'assetjament escolar

La mesura s'aplicarà en un màxim de 3 anys i serà tant a centres públics com privats

Alumnes de l'escola durant un acte | CatalunyaDiari

 

Tots els centres del Servei d'Educació de Catalunya, tant escoles públiques com concertades, hauran d'implementar un projecte de convivència abans de tres anys, en cas que no disposin d'un i tenint en compte les seves necessitats i especificitats. La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha anunciat que es tracta d'un «pas important» per treballar la prevenció als centres educatius, en el marc d'un programa més ampli per combatre aspectes com l'assetjament escolar.

Ha subratllat que el projecte de convivència es dirigeix als centres públics i concertats, però ha recordat que l'escola privada té «una normativa que complir» en casos d'assetjament. El projecte de convivència ha de contemplar mesures i actuacions orientades a l'educació en valors i actituds confidencials, com la resolució de conflictes o aquells aspectes organitzatius que facilitin la convivència.

El projecte ha d'incloure el context de centre, una diagnosi de la situació de la convivència, la formulació dels objectius específics, uns indicadors d'avaluació que permetin conèixer si s'han complert els objectius, i la concreció de les mesures i dels protocols de prevenció, detecció i intervenció en conflictes. Els centres educatius hauran de crear una comissió de convivència que col·laborarà a la planificació, aplicació i seguiment del projecte.


Comentaris

envia el comentari