Esmorzava cada dia amb una rodamon i va descobrir perquè no tenia treball

Ara aquest home l'ajuda per aconseguir que entri al món laboral

Greg Smith i Amy Joe en la cafeteria on esmorzen junts | Facebook Greg Smith

 

Greg Smith va conèixer a Amy Joe quan ella anava pel carrer esperant que la gent fos bondadosa i li oferís alguna cosa, per poc que fos. Ell la veia cada dia de camí a la feina, però ella mai li demanava ajuda, simplement somreia. Ara que ha passat temps, els dos s'han fet amics i han compartit moltes coses junts. Greg ho explica al seu perfil de Facebook, on també ha penjat un vídeo d'agraïment i diverses fotos amb Amy Joe.

«Us presento l'Amy Joe. Des de fa unes setmanes, tots els dimarts, Amy Joe i jo ens trobem a la intersecció de Pine Street amb Orange Avenue al centre de la ciutat d'Orlando (jo treballo al centre i estic sempre d'un costat a l'altre de la ciutat). Durant una setmana vaig veure l'Amy Joe cada dia en aquesta cantonada. Mai demanava diners. L'única cosa que deia era: 'Bon dia, senyor. Que tingui un bon dia i que Déu el beneeixi', i somreia. Jo porto uniforme al treball, per la qual cosa em demanen sempre diners, però l'Amy Joe, mai.

Ara tots els dimarts esmorzo amb l'Amy Joe. Durant el nostre esmorzar, d'entre 30 minuts i una hora, comprovo sempre com de positiva és malgrat no tenir res. Però la setmana passada l'Amy Joe em va dir una cosa increïble... no sap llegir. L'Amy Joe no fuma ni beu ni és addicta a les drogues. Simplement ningú li va ensenyar a llegir. Em va explicar com de difícil és trobar feina sense saber llegir. Amb els diners que aconsegueix, treu llibres de la biblioteca per aprendre a llegir en comptes de comprar menjar. Això em va deixar sense paraules. I és que preferia aprendre a llegir per aconseguir feina en comptes de menjar.

Jo he tingut la sort de tenir dos meravellosos pares i una família que ha pogut permetre's donar-me el que volia. L'Amy Joe no ha tingut aquesta sort. Així que ara l'Amy Joe i jo ens asseiem no només a menjar, sinó que li ensenyo a llegir. Cada setmana trec un llibre de la biblioteca i els dimarts el llegim. La resta de la setmana ella ho fa sola.

Amb aquest apunt no vull que a la gent li faci pena l'Amy Joe ni tampoc vull fer-me l'important d'ensenyar que faig coses per algú amb menys sort que jo. Ho vull compartir perquè potser anima algú a ajudar alguna altra persona. Hi ha moltes persones com l'Amy Joe al món. No tots tenen gana, no tenen casa o estan ferits. Pot ser que qui necessiti la teva ajuda sigui la teva família o amics. Ajudar a algú pot ser somriure-li i saludar-li. Jo he tingut la sort de tenir diners i així puc ajudar l'Amy Joe».


Comentaris

envia el comentari